Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie a kvasinky

    , Autor: Becky

    Dobrý deň. Pýtala som sa nedávno na pretrvávajúce svrbenie, štípanie a bolesti v podbrušku, niekedy v slabinách a krížoch. Odpísali ste mi že by sa mohlo jednať o trichomoniázu, avšak na tú mi boli robené stery 2x z krčka maternice. Aj teraz mám ešte 8 dní do ms a každé ráno už asi 3 dni mávam na papieri krv keď sa utriem, niekedy s kúskami priesvitného akoby hlienu. Vybrala som aj tento mesiac canesten 6 dní a boraxové globule, všetko bez väčšieho úspechu. Vybrala som aj 30 dní vkuse candivac - komerčne vyrobenú vakcínu proti kvasinkám, beriem probiotiká candistop a pijem čaj z prasličky. Cukor som vysadila skoro úplne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, problém nemusia robiť kvasinky. Skúsil by som realizovať alebo zopakovať vyšetrenie mykoplazmy, chlamýdie a ureaplazmy, prípadne aj zopakovať kultivačné vyšetrenie z pošvy. Čo sa týka špinenia pred menštruáciou, nemusí sa jednať o infekciu, príčina môže byť niekde inde. Je veľmi ťažko sa takto objektívne vyjadrovať, keď nepoznám komplexne informácie, ale hlavne nálezy a výsledky vyšetrení.