Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,348 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Pomoc

    , Autor: Renatta

    Písala som o nechránený sexe hneď po mňa pichanie v podbrušku....chcem sa spýta ci je šanca o tehotenstvo...keďže aj prsníka ma bolia resp sú citlivé

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, sa tehotenstvo nedá vylúčiť.

Podobné otázky

  • Mykoza či prechladnutie?

    , Autor: Llllliiiiivvvvv

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Mám 18 a asi pred pol rokom som mala mykózu. Pred cca 2 týždňami mi začali znova podobné príznaky a tak som začala užívať tabletky Belliema. Bolesť či svrbenie prešlo, ale stále som sa v niektorých okamihoch necítila dobre. Teraz v nedeľu 28.11 sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk (beriem HAK pravideľne v rovnakú hodinu) a od stredy 1.12 cítim tlak pri močení (na konci) a dnes jemné svrbenie. Niekedy uplne slabúčko ale stáva sa, že ma to až reže. Začala som jesť brusnice, piť urologický čaj a zlatobyl a kúpila som si sáčky rozpustné vo vode ktoré by mali pomôcť pri liečbe prechladnutia a sú na prírodnej báze. Je to však už 3. deň a nepomáha to, tak mi napadlo, či by ten problém nemohol byť gynekologického rázu. Alebo ide čisto o prechladnutie a treba počať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Vhodné je realizovať si občas kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Neplodnosť, prednison

    , Autor: baclaj

    Dobrý deň v skratke by som chcela opísať svoj problém.
    Mam 25 rokov manžel 31. Snažíme sa otehotnieť cca 2,5 roka. Po 1,5 roku sa nám podarilo otehotnieť avšak bolo to mimoternicove tehotenstvo kde mi museli odstrániť pravý vajickovod. Odvtedy už prešlo 14 mesiacov a stále nič. Spermiogram úplne v poriadku, folikulometria v poriadku, hormonálny profil v poriadku.
    Absolvovala som vyšetrenie na imunologii kde som mala všetko v poriadku až na nerovnováhu TH1, Th2 a Th17 a nižšiu hladinu vitamínu D. Imunolog mi predpísal Prednison ale počula som o kortikoidoch kade co. Odporučil mi 3 týždne pred ovulaciou 5mg. A každý mesiac zvýšená dávka, max.vsak 3 mesiace. Myslíte že by to mohlo pomôcť a aký to má vplyv na plod v prípade úspechu mi odporučil aspoň do 10 TT užívať. Či vôbec ta nerovnováha tých cytokinov môže byť dôvodom nášho neúspechu. Ďakujem.
    Pridávam aj výsledky:
    CD3+IFN-g : 33,3 % (17.6 - 31.7)
    CD3 + IL4 : 1,3% ( 1.35 - 5.31)
    CD3 + TNF a : 62,1 % (32.2 - 53.6)
    CD4 + IFN g : 24,7 % (10.6 - 20.9)
    CD4 + IL4 : 2,0 % ( 1.5 - 7.7)
    CD4 + TNF a : 67,3 % (33.3 - 55.4)
    CD4 + IL-17 : 1,4 % (0.6 - 1.6)

    Vitamín D : 24,660 ug/l

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že imunológ vie lepšie zhodnotiť pripadné imunologické odchýlky, ako aj ich možný vplyv na tehotenstvo a najvhodnejšie Vás vie nastaviť na liečbu. V súčasnosti sú k dipozícii aj služby centier asistovanej reprodukcie, v prípade, že by liečba odporúčaná imunológom nebola úspešná.

  • Bolesti v podbrušku a krvácanie

    , Autor: Diaaa

    Dobrý deň, môžem poprosiť odpoveď na moju otázku ohľadom mojich problémov? Mávam bolesti v podbrušku a trosku krvacam. plus k tomu asi tak 2 týždne do zadu som mavala hnedé výroky, bola som u svojej lekárky ktorá mi pomocou výteru zistila že mám nejaku baktériu. Následne som na to brala zinat a prešlo ma to. Teraz po čase mávam krvácanie a bolesť v podbrušku. Krvácanie nie je veľmi silné je s takým výtokom ktoré mi pripomínajú sliny. Keďže mám aj covid tak ma v podbrušku pri kašlani viac pobolieva, ale neviem či to má nejaký súvis. A ešte chcem podotknúť že viac krvácam po sexe alebo iba jemnom dotyku pošvy. Ďakujem za vašu odpoveď, u gynekológa som nebola keďže sa neviem kvôli covidu vôbec dostaviť. Pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto bez vyšetrenia sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie, USG vyšetrenie, prípadne odber krvi, kultivačné, či mikrobiologické vyšetrenie. Infekcia môže mať vplyv na menštruačný cyklus. Odsledujte si to.

  • Herpes

    , Autor: Monigue

    Ďakujem veľmi za odpoveď na môj pásový opar v tehotenstve. Pán doktor,prosím vás viete mi poradiť o nejakom vyšetrení, ktoré by mi zaručilo, že ten herpes neovplyvní tehotenstvo? Viete, moja gynekologička, ktorá sa ešte len zaúča mi vôbec nevedela poradiť ani vysvetliť túto situáciu. A na internete čítam všeličo negatívne o tomto probléme. Prosím vás, ak mi viete poradiť, pomôcť budem vám vďačná.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takéto vyšetrenie neexistuje. Pokračujte v pravidelných tehotenských poradniach. Vhodné je realizovanie prvotrimestrálneho USG vyšetrenia, ktoré sa realizuje medzi 11.-13. týždňom tehotenstva.

  • Dlhé krvácanie opakovane

    , Autor: Bublinka711

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť (doktori mi potvrdili PCOS) mám nepravidelnú ms , avšak posledný rok sa mi deje to že keď aj ms mám tak ju mám 14+ dní a silno, naposledy trvala mesiac, bola som u doktora ten ma poslal na kyretaz som po kyretazi 7 týždňov (výsledky ok) ms som dostala krásne na 28 deň , avšak trvá až doteraz , už su to zase tri týždne, není silná , je slabá, je to v poriadku? Ako sa dá toto liečiť? Musím ísť zase na kyretaz? Lieky mi doktor nepredpisal žiadne ani na PCOS, ani na nepravidelnú ms ani na dlhú ms (chceme totižto bábätko , ale s týmito stavmi ťažko) prosím o radu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte potvrdené PCOS, je vhodné upraviť životný režim, či spôsob stravovania. Ďalšou z možností je hormonálna liečba. Kyretáž príčinu problému nevyrieši. Ak plánujete otehotnieť, pomôcť by mohol klomifén, alebo aj metformín, ktorý sa primárne používa na liečbu cukrovky. Ak nemôžete otehotnieť aj napriek užívaniu perorálnych liekov, môžu sa odporučiť gonadotropíny, ktoré sa podávajú injekčne. Takto bez poznania bližších informácií, či okolností sa neviem bližšie objektívne vyjadriť.