Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,435 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Takze sa nemusím obávať keď som netúžila vtedy tu prvú tabletku že by antikoncepcia nebola účinná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, za predpokladu okolností, ktoré som Vám opísal je pravdepodobnosť tehotenstva minimálna.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia aidee

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať včera večer som si zobrala tabletku z antikoncepcie vždy načas ako to beriem večer o pól 9. Ale okolo 10 má prehnalo na wc, mohlo by to mat nejaký znížený účinok keďže na internete som čítala kadečo. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak dôjde k hnačke do 3 - 4 hodín od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, nie je vylúčený znížený účinok hormonálnej antikoncepcie. Preventívne odporúčam najbližších 7 dní okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie používať aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Mirena

    , Autor:

    Dobrý deň p. Doktor,
    mám problémy s nepravidelnou periodou 2 az 3 roky. Po 1 mesacnom krvacaní som navstivila gyn. ktorá mi odporučila Mirenu. Krv v norme, na sone nález zhrubnutá sliznica maternice 16 mm /endometrium/. Mám dve deti, donosené bez problémov, doteraz žiadna antikoncepcia alebo iné tabletky. Chcem sa opýtať, či mi odporúčate Mirenu, niektoré ženy ju neodporúčajú. Dakujem za odpoved. Hanka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vnútromaternicové teliesko môže napomôcť k úprave menštruačného cyklu. 16 mm sliznica je vysoká, závisí však aj od dňa menštruačného cyklu, kedy bolo USG vyšetrenie realizované. Ak bolo USG realizované v prvej polovici cyklu, najskôr by som realizoval histologizáciu sliznice, či krvácanie nie je prejavom problému so sliznicou dutiny maternice. Pri negatívnych výsledkoch histológie sa dá uvažovať o zavedení vnútromaternicového telieska, ktorému predchádza výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať minuly týždeň som brala antibiotiká do štvrtku a pocas Toho týždňa som mala 7-dňovú pauzu antikoncepcie a dnes sme s priateľom mali nechránený styk, antikoncepciu beriem pravidelne, aká je možnosť otehotnenia ?
    Ešte sa chcem opýtať antikoncepciu som začala brat hneď v marci,menštruáciu som dostala 1.3 a tabletku som si dala až 2.3 ale už druhu v blistri a nakonci marca mi 1 tabletka zostala vlastne tá čo sa mala užiť1.3 ale tu som vyhodila aj s blistrom. Následne nasledovala 7-dňová pauza, mám otázku či vtedy mohlo byt niečo posunuté nejako dni že by antikoncepcia nemala žiadne účinky keď som si ju nedala 1.den menštruácie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj napriek tomu, že ste začali užívať hormonálnu antikoncepciu na 2. deň menštruácie, ste mali užiť prvú tabletku z blistra. Ak ste postupovali tak, ako ste opísali, za predpokladu, že ste prvý týžden užívania nemali pohlavný styk, alebo bol pohlavný styk chránený, tehotná nebudete. Rovnako tak, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená aj počas 7 dňovej pauzy. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň, antikoncepciu beriem už 3 roky a teraz sa mi stalo prvýkrát že mám ešte 5 tabletiek a začala mi menštruácia s bolestiami v podbrušku a na krížoch predtým dva dni som mala tekutý výtok.Je to vporiadku ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže špinenie, či krvácanie vyskytovať aj mimo pauzy, či užívania placebo tabliet. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Gynekologické problemy

    , Autor: Daska

    Dobrý večer prajem, chcem sa spýtať po pohlavnom styku som začala krvácať, išla som ku gynekologičke a tá mi z vyšetrení zistila, že mám v tele nejakú pohlavnú infekciu neviem presne ako sa to volá, a dala mi antibiotika Doxyhexal200 a mám také bolesti v podbrušku také kŕče ako pred menštruáciou, a ešte mám aj hnačky môže to byť tými antibiotikami alebo tým, že mám v tele zápal? A ešte mi zistila že mám v moči viac bielkovín, to je zlé? A keď teraz beriem aj antibiotika aj antikoncepciu tak antikoncepcia účinná nebude kvôli antibiotikám.? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, že sa jedná o chlamýdie. Užívané antibiotiká Doxyhexal nepatria do skupiny antibiotík, ktoré znižujú účinok hormonálnej antikoncepcie. Ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne , tehotná by ste byť nemali. Bolesti v podbrušku, ako aj hnačky môžu predstavovať vedľajšie, či nežiadúce účinky. K bielkovinám v moči sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.