Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,297 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie počas styku

    , Autor: LuLo28

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať o čo predbezne by mohlo ísť. Som objednaná ku gynekológovi ale nevedomosť vo mne vyvoláva strach nakoľko som sa nikdy nestretla s týmto problémom. Zhruba polroka sa snažíme s partnerom o bábätko, čiže mámae nechránený styk. Menštruačný cyklus mám prevažne 28 až 30 dní a trvá 6 až 7dní. Tento mesiac mi meškala dva dni menštruácia, ktorú som dostala 20.3. trvala 6dní. 26.3.sme mali s partnerom styk a všetko bolo ok. Včera (29.3.)som počas dňa citila v podbrušku mierne bolesti dali by sa prirovnať k menštruácii možno zhruba 10min nič extra bolestivé, ako keď máte pocit, že sa blíži menštruácia. Večer sme si dali s partnerom spoločnú horúcu, šli sme do spálne a počas styku, ktorý nebol bolestivý ani nejaký "hrubý" skôr jemný som sa cítila príjemne no čím dlhšie to trvalo som pocitovala na tele taku tažobu až možno mdlobu a pocit na vracanie. Partner zažal svetlo a na plachte bola krv. Čistá červená krv, žiadne hnedkaste zafarbenie, podla veľkosti mapky na plachte priblizne 2dc-3dc. Keď sme prestali ziadna krv zo mna nešla skor už spinenie ie a hnedkasté zafarbenie a prišlo mi zle, zľakla som sa cítila som 2cm nad pupkom ľavá strana pichanie. A dnes ráno chodím často cikať, take jemne pichanie ľavá strana necharakterizovala by som to ako bolesť ako včera, cítim šteklenie v podbrušku, bolesť krížov ale len miernu. O čo by sa mohlo prosím jednať? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero, od tehotenských až po netehotenské. Bez vyšetrení len tak naslepo strieľať nemá zmysel. Nič Vám to nepovie, akurát možno zbytočne znepokojí. Navštívte V8šho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia a USG stanoví príčinu Vašich ťažkostí a určí ďalší možný postup, prípadne nasadí potrebnú liečbu.