Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok po pôrode

    , Autor: majan84

    Dobrý deň, rodila som v januári 2020 a od júla cca, keď mi niečo ako keby prasklo/natiahlo (tlmila som kychnutie) sa v bruchu mam výtok, ktorý je najmä ráno taký ako keby mi praskla voda, vložka a všetko často až premokne. Moja lekárka mi vždy urobí výter a dá lieky, no nič nezaberá. Chceme ďalšie dieťa, mam pomaly 38 a tiež je to nutné vyriešiť, lebo ma nebaví stresovať sa, kedy a kde mi všetko premokne. Sex je bolestivý dokonca takmer nemožný, už mesiace sme s manželom nič nemali. Existuje nejaké vyšetrenie okrem vyteru, kde sa dá zistiť, či mi neprasklo popôrodné šitie alebo či je to dobre zašite? Šili ma takmer 2 hodiny a museli ma pritom aj nacievkovať, aby to vedeli zašiť. Je pripadne nejaký lekár konkrétne, ktorý robí také vyšetrenie aby zistil príčinu? Výtery, antibiotika, samé lieky orálne či vaginálne za pomaly rok nezabrali a už som zúfalá. Vopred ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je nutné vylúčiť, či u Vás nie je prítomná vesicovaginálna fistula, teda komunikácia medzi močovým mechúrom a pošvou. Keďže však nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie vyjadriť. Existuje viacero vyšetrení, ktorými sa dá zistiť možná príčina Vašich ťažkostí. Tie sa však realizujú v nemocnici, súčinnosti gynekológov a urológov. Na začiatok je potrebné gynekologické vyšetrenie na vyššom pracovisku.

Podobné otázky

  • Výtok po pôrode

    , Autor: Diana3210

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som 8 mesiacov po pôrode a stále mám biely, naťahujúci sa výtok bez zápachu. Nič ma neštípe, nesvrbí ani nepáli, len mám ten výtok. MS mám už pravidelnú. Ako ďalej postupovať?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o patológiu. Pošva aj za normálnych okolností produkuje sekrét. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok po pôrode trvajúci už 6 mesiacov

    , Autor: Oľga1

    Dobrý deň prajem, pán doktor.
    Som 6 mesiacov po pôrode, dcérka sa narodila v 39tt vyvolaným pôrodom kvôli hepatopatii v tehotenstve. Otehotnela som vďaka IVF kvôli veľmi nízkej hladine AMH vo veku 39 rokov. Už počas tehotenstva som mala výtok, ktorý mi nespôsoboval problémy a pripisovala som ho samotnému tehotenstvu. Po pôrode výtok neprestal, najskôr som ho pripisovala čisteniu maternice a pôrodných ciest, neskôr som myslela, že mi každú chvíľu príde menzes. Ten mi prisiel po cca 5 mesiacoch po pôrode, ale výtok nezmizol. Je hlienovitý ale redší, mierne sfarbený dožlta, nespôsobuje pálenie ani svrbenie, vôbec nič, len je. Neustále musím nosiť intimky, v lete do plaviek tampóny. Skúsila som Gynimun, Silvercaps tablety, minuly týždeň opäť Gynimun. Nič nepomáha… samozrejme, riešila som to so svojou gynekologičkou, ktorá pri kontrole nevidela nič, žiaden zápal ani nič podobné a kultivácia vyšla v poriadku. Odporučila mi preventívne probiotiká, ktoré som už aj predtým užívala. V minulosti (rok 2006) som mala robenú konizaciu krčka a porod mi vyvolávali medikamentozne a aj mechanicky (balónikom). Chcela som sa Vás opýtať, či ste sa s niečim podobným počas svojej praxe stretli, či by bolo vhodné nejaké ďalšie vysetrenie alebo je to bežné a neostava mi nič iné, len sa s tým naučiť žiť? Veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na trhu je viacero vaginálnych probiotík, skúsil by som ešte iné okrem už spomínaných. Ak boli výsledky vaginálnych a USG vyšetrení, ako aj výterov poriadku, nie je potrebná žiadna antibiotická ani antimykotická liečba. Takto je však veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.