Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť vaječníkov

    , Autor: Miška_1109

    Dobrý deň, liečim sa z mykózy Jennamazolom a začalo ma pobolievať podbruško, raz jeden vaječník a potom druhý. Som 4 deň po menštruácií môže to znamenať blížiacu sa ovuláciu alebo to môže spôsobovať nejaký problém z liečenia? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero, aj spomínané možnosti tu sú. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: MiškaH

    Dobrý den,

    Rada by som sa spytala už 8mi den čakam na menštruaciu ale nič mam troška bolesť vaječnikov ale nič zasadné. Minulý mesiac som mala len špinenie počas brania antikoncepcie Marvelon a tento mesiac nič... Tehotna niesom robila som si test je negative. Marvelon uživam roky ( mim 8 rokov bez pauzy) ale od September 2020 do Februar 2021 som mala úplnu pauzu a v March 2021 som zase začala Marvelon uživať ale teraz už so “prestavakami” na menštruaciu kedže v minulosti som uživala bez prestavky. Asi pred 3mi tyždnami som začla uživať Železo 28ml každy deň je možne že to ma nato nejaký vplyv? Mohly by ste mi poradiť ? Neviem či už dnes mam zase začat s Marvelon alebo počkať ? ? ?
    Ďakujem pekne

    Michaela

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie z vysadenia, ktoré sa ale v priebehu užívania nemusí dostaviť vôbec, prípadne môže byť iba vo forme pár dňového špinenia. Ak aj nedôjde ku krvácaniu z vysadenia do skončenia 7 dňovej pauzy, je potrebné aj napriek tomu pokračovať v užívaní nového blistra hormonálnej antikoncepcie.