Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,844 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Problém s krvácaním

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Chcem sa opýtať čo by mohla byť príčina môjho krvácania. Ide o to že veľa krát ide zo mňa krv, či už na toaletnom alebo aj na nohavičkàch. Niekedy je to málo ako po poranení niekedy je to veľa (guča krvi). Bola som u gynekológa aj som mu spomínala tieto problémy, urobil mi sono atď povedal že zápal nemám a viac mi k tomu nič nepovedal. Mám nepravidelnú menštruáciu.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Môže to súvisieť aj s nepravidelnosťou menštruácie, ak sa menštruácia dostaví po dlhšom čase, môže byť vo forme silnejšieho krvácania aj s krvnými zrazeninami, ak sa naopak dostaví pomerne skoro od poslednej menštruácie, môže byť prítomné iba slabé špinenie, či krvácanie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Krvacnie

    , Autor:

    Dobry den uz mam asi 3 mesiace problem s krvacanim nonstop vacsinou mam tak tyzden pauzu od krvacania alebo spinenia lekar mi dal liecnu zabrala len na mesiac teraz mi dal capiky ialuna ale druhy den liecby som zala krvacat mam ich dalej uzivat alebo pockat kym prestanem krvacat ( pricinou krvacanie je asi pohlavny stik po dlhsej dobe a neviem sa toho zbavit a ani gynekolog nevie len mi dava stale lieky)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie okolnosti, výsledky vyšetrení, informácie ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Spomínané prípravky neriešia príčinu krvácania, iba upravujú a posilňujú sliznicu pošvy. Odsledujte si to. Ak bude krvácanie pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa. Ak si ten nebude dať vedieť rady, odporučí a odošle Vás na vyššie, nemocničné, pracovisko.

  • Klimakterium

    , Autor: Iveta

    Pan doktor som v perimenopauze , mam 52 rokov.Brala som pol roka Duphaston, kvoli silnemu krvacaniu. Menzes počas jeho uživania bol OK. Tento mesiac mi lekar robil horm. profil a mam nizku hladinu progesteronu. Estrogeny ešte pomerne vysoke FSH v norme.CHcem sa opytať, je to fyziologicky stav u ženy to zniženie progesteronu? Takto začina klimakterium u každej ženy tymi znižanymi hodnotami? Čo môžem očakavať pri tychto nizkych hladinach, nejaky problem s krvacanim?ďakujem za odpoveď,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je normálne, že progesterón je vo Vašom veku znížený a preto ste užívali Duphaston. Krvácanie sa u Vás môže pomaly vytratiť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Klimakterium

    , Autor: Iveta

    Pan doktor chcem sa opytať či je nejaka liečba vo forme tabliet na ukončenie menštruacii v klimakteriu a privodenie skoršej menopauzy, aby sa žena už nemusela trapiť s krvacanim.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bohužiaľ také lieky ešte neboli vyvinuté. U žien, u ktorých je krvácanie veľmi intenzívne a spôsobujúce anémiu sa pristupuje k radikálnemu riešeniu a to odstráneniu maternice, eventuálne aj k odstráneniu vaječníkov, ktoré definitívne odstráni problém s krvácaním. Ak ešte máte menštruáciu, znamená to, že Vaše vaječníky ešte produkujú hormóny.

  • zvacsena maternica

    , Autor: dada18

    Dobry den chcela by som sa opytat ci sa da liecit zvacsena maternica alebo sa uz nezmensi. Ak mam problem s krvacanim 14 dni, uz mi robili aj kyretaz. Mam 33 rokov a dve deti. Stale mam bolesti maternice a vajecnikov nasadilimi hormony. Primar povedal ze vajecniky nevolia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak vám nasadili hormonálnu liečbu , je pravdepodobné, že sa výška sliznice môže udržať vo vhodnej výške
    ak máte aj myómy na matrenici, ich veľkosť môže byťt tiež hormonálnu liečbou udržateľná
    na efekt liečby , musíte chvíľu počkať
    niekedy i niekoľkomesiacov
    s pozdravom