Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,420 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den mozem otehotniet ked partner sa do mna nespravil ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, áno, aj napriek tomu, že nedošlo k ejakulácii do pošvy, je tehotenstvo možné.

Podobné otázky

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo do 10. týždňa je založené na princípe, že embryo sa alebo uchytí a prosperuje a nemajú na neho vplyv vonkajšie faktory, lieky, žiarenie, .... alebo je nejakým spôsobom poškodené, či náchylnejšie a dôjde k potratu, či už vo forme zamlčaného potratu alebo spontánneho.

  • Výtok a bolestivé prsia

    , Autor:

    Dobrý deň ,
    Môžete mi prosím poradiť . Mala som veľmi slabú menštruáciu dva dni,potom dva dni nič a potom zas slabý hnedý výtok občas s krvou,hlavne keď som sa po použití toalety utrela.Len pár dní pred menštruáciou ma začali bolieť prsia a bolia stále,je to už viac ako dva týždne.Bola som u gynekológa, povedala by som,že len povrchne mi vyšetril prsia a povedal,že sú napnuté.Predpisal mi tabletky Chlormadinon a progestogel na natieranie prsníkov.Su to názvy liekov v Nemecku.Velmi ma prekvapilo,že neurobil napríklad ultrazvuk nakoľko lekár vie,že sa už dlhší čas snažíme o bábätko a viem,že sa stáva,že aj v prvých mesiacoch tehotenstva je možné mať takéto problémy.Hnedy
    výtok síce prestal,ale prsia stále velmi bolia .Mam naďalej brať lieky alebo požiadať lekára o ďalšie vyšetrenie?
    Srdečne ďakujem za odpoveď
    Lubi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám síce žiadne bližšie okolnosti, ani informácie, ale za predpokladu, že sa nedá vylúčiť tehotenstvo a vo vzťahu k meškajúcej menštruácii je USG vyšetrenie štandardne realizované. Odsledujte si to. Samozrejme, pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Po spontannom potrate

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Pravdepodobne v 6tt mi lekár nepotvrdil tehotenstvo, nakoľko v maternici nič nenašiel. Kvôli slabému špineniu mal podozrenie na potrat alebo mimomaternicové tehotenstvo. Hcg bolo na úrovni 401. O pár dní som začala krvácať, hcg bolo 171. Krvacala som intenzívne týždeň. Na kontrole bolo všetko v poriadku, len hcg ešte 23. Aktuálne stále pociťujem tlak a pichanie v podbrušku v ľavej časti s pocitom, že sa ten tlak a pichanie stupňuje. Môže ísť stále o prípadne MMT pri tej hodnote hcg? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu a dynamiky beta HCG sa jednalo s najväčšou pravdepodobnosťou o spontánny potrat. Beta HCG však treba odsledovať až do nuly. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • otaska

    , Autor:

    Dobry vecer mala by som taku otazocku. Cisarsky rez som mala Preto. Lebo mam usku panvu prve dieta sa narodlo. 24 .7 . Po roku sa mi narodilo dievcatko ties. Narodena 1.10. Rozmislali zme. Z mandzelom ze kceli by sme chlapceka Lebo uZ mame dve krasnich dievcatka ale. Teraz sa bojim toho aby nenastali riziko prI sekcie. TeraZ sa bojim Aby soM nezomRela. Takze zase po Jedneho roka som zase Tehotna nastanu sa nieAke rizika prezijem to _???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každý ďalší cisársky rez je rizikovejší, hlavne pre vysoké prasknutia maternice, riziko krvácania a nutnosti odstránenia maternice. Vo všeobecnosti sa odporúča otehotnieť aspoň rok po cisárskom reze. Dopredu Vám však neviem povedať, či tehotenstvo bude prebiehať bez komplikácií, alebo či sa vyskytnú nejaké komplikácie.

  • Hematom

    , Autor:

    Dobrý den
    Som v 17 týždni tehotenstva, pri bežnej gyn.kontrole mi našli hematom vo veľkosti 8x2. Nemám žiadne bolesti ani nekrvacam, ani nespinim. Nechali ma ležať v nemocnici na liekoch (ascorutin, duphaston) po týždni na kontrolnom ultrazvuku mi vyšiel hematom zase väčší 9x2,5.som stále bez akýchkoľvek ťažkosti. Chcem sa opýtať čo sa s tým dá este robiť alebo aké bývajú postupy.Bábo je stále v poriadku.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hematóm veľkosti skoro 10 cm je pomerne rozsiahli. Máte nasadenú štandardnú liečbu. Ešte by sa dal nasadiť Dicynone. Aj keď sa Vám zdá, že sa s Vami nič nerobí, tým, že dochádza k zväčšovaniu hematómu, si Vás nechávajú v nemocnici na pozorovanie a v prípade, že by ste začali silno krvácať, sa dá rýchlo zasiahnuť a tehotenstvo ukončiť. Najvhodnejšie je sa v prípade nejasností pýtať priamo lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná, kde majú k dispozícii všetky výsledky vyšetrení a poznajú všetky okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.