Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo

    , Autor: Iglia

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opýtať je normálne na začiatku tehotenstva dostávať prvé dve mesiace menštruáciu? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úplne bežné to nie je, ale sú ženy, ktoré ani nevedeli, že sú tehotné, pretože menštruovali aj celé tehotenstvo. Už sme sa s podobnými prípadmi stretli. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po konizacii

    , Autor: Bejma

    Dobrý deň som mesiac po konizacii z výsledkov zišlo že som mala ľahkú dysplaziu. Chcem sa spytat ma konizacia vplyv na otehotnenie a samotné tehotenstvo? Čítala som že sa zvyšuje riziko potratu v takomto prípade keďže je ten krčok menší. Je to naozaj tak?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, pri rozsiahlejších konizáciach až amputáciách krčka je zvýšené riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Ak však u Vás bola robená primeraná konizácia, vyčkal by som aspoň tri mesiace a až následne sa snažil otehotnieť. Nepoznám však konkrétny nález ani všetky informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • krv pocas masturbacie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den, mala som styk bez ochrany den pred ovulaciou a do teraz som nemala ziadne priznaky ani nic a ked ma priatel dneska robil prstami dnuka dost hlboko tak tam bola krv. mohlo ist o spinenie (implataciu?) dakujem vo pred za odpoved pekny dnik

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Môže sa však jednať aj o ovulačné špinenie. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie v skorom štádiu tehotenstva

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň.. Dnes mám termín očakávanej MS. Zároveň mám od štvrtku pozitívne tehu testy. Skúsila som včera aj digitalny clearblue, ale bol negatívny. Dnes ráno bol však už pozitívny +1-2. Dnes mám termín ms a začala som krvácať. Je to slabšie ako ms, krv nie je taká tmavá ako pri ms, je bez zrazenín. Zatiaľ nepotrebujem ani vložku či tampón, je to skôr len po utretí na wc. Neviete čo by to mohlo prosím Vás byť? Je šanca že sa plod udrží alebo sa mám zmieriť s najhorším? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr to naozaj nemá zmysel. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, takže nevylučujem, že sa u Vás môže jednať aj o tzv. implantačné špinenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obchodného gynekológa, ktorý jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí ďalší postup.

  • implatacne krvacanie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den prajem mam otazku
    moze implatacne krvacanie mat taky ist cyklus ako menzes? alebo je to kratsi priebeh od menzesu? dakujem vo pred za odpoved krasny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, teoreticky môže, aj keď to nie je veľmi časté. Presne z tohto dôvodu majú niektoré ženy diagnostikované tehotenstvo až po 16. týždni tehotenstva, pretože im implantačné špinenie imituje menštruačné krvácanie.

  • Predejakulat

    , Autor: Iveta11223344

    Dobrý deň, dakujem pekne za odpoved k predošlej otázke. Este by som sa rada dodatočne spýtala hovoríte ze v tomto prípade tehotenstvo nie je možné i ked mal na prstoch predejakulat tie kvapky lasky a vošiel s nimi priamo do hlboko posvy. No ale potom čítam aj tu aj inde ze sa da z tých kvapiek lasky otehotnieť bežne. Tak mam mierne obavy ze ci to je v tomto prípade rozdielne. Naozaj je minimálna šanca ? Ďakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak by naozaj boli v preejakuláte živé spermie z predchádzajúcej nedávnej ejakulácie a boli by zanesené do maternice, teoreticky je šanca na otehotnenie. Do budúcna je preto vhodné sa podobným praktikám vyhýbať, prípadne užívať hormonálnu antikoncepciu. Budete určite kľudnejšia.