Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vyrážka

    , Autor: Svadlenova

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na hnisavú opuchnutu výražku v oblasti vonkajší ch pyskou. Asi pred 3 týždňami som si objavila malú podkoznu hrcku. Nevenovala som tomu skoro žiadnu pozornosť. Až kým Sa Hrčka nezačala zväčšovať. Hrcku som skúsila vytlačiť vyšlo odtiaľ malinko hnisu. Myslela som že už bude dobre no keď som sa ráno zobudila bola napuchnuta a znova znej vyšiel hnis tento krát trosku viac. Chcela by som sa opytat o radu, či mi neviete nejako pomôcť skôr než pojdem k lekárovi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam si to viac netlačiť a navštíviť v dohľadnej dobe Vášho obvodného gynekológa. Možností príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však bližšie objektívne neviem vyjadriť.

Podobné otázky

  • Hrčka v okolí pošvy

    , Autor: michala2703

    Dobrý deň,minulý týždeň som si nahmatala okolo pošvy na ľavej strane menšiu hrčku, po týždni sa však hrčka zväčšila. Neviem či to je len podkožný tuk, vyrážka alebo niečo horšie. Boli ma to iba ak sa toho dotknem inak ani neviem že to mám. Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero, no bez videnia nálezu a vyšetrenia sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa však jednať o nič vážne. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia stanoví diagnózu a určí ďalší postup.

  • Krvacanie

    , Autor: Janik81

    Dobrý deň , chcem sa vás opýtať . Som 27+6 a vcera som bola okolo siestej v sprche holila sa tam dole . Na nohaviciach som sk našla takú jednu malu bodku nerieisila skm to . Potom okolo jednej v noci šla som na wc utrela na tosletaku bol moc a vedľa také tri červené bodky , potom som utrela zas a už bol ten papier červený , tak som sa kukla dole a priložila papier na tie pysky či ako a nasiakol krvou čože to boooo asi z tamad lebo videla som že tamto mi krváca a je tam taká vyrážka ak by to bolo priamo z maternice tak by to bolo po jedným utreti hneď alebo by mi to asi zanechalo nejakú stopu na gatach, ja som si to ešte skontrololovala a nemala sim žiadnu stopu krvi teda ak sa nemýlim . Brucho ma neboli a neopakovalo sa nič . Ja osobne sim neidla na pohotovosť keďže to pravdepodobne z vsguny nebolo nato si dávam pozor a kontrolujem a myslím že takto som to urobila aj včera . Ale stále mi to vŕta hlavou . Pohyby cítim . Ak by bolo niečo vážne už by sa to po jednou dni ukázalo? Ešte som. Čítala na nete či ak tk bolo z vnútra nemohli signalizovať odlúčenie ooacenty ? Ale b boli príznaky ak by sim to zanedbala včera?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba čisto na základe opisu si myslím, že ste sa poranili pri holení. Ak by došlo k predčasnému odlučovaniu placenty, mali by ste aspoň nejaké bolesti v podbrušku a najmä krvácanie by bolo veľmi intenzívne. Takto sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Stále platí, že pri ťažkostiach alebo nejasnotiach je potrebné navštíviť obvodného gynekológa, prípadne tehotenskú pohotovosť v nemocničnom zariadení.

  • Opuchnuté uzliny

    , Autor: MMOMM

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na môj problém. Pred týždňom sa mi na pyskoch po holení urobila vyrážka alebo vriedok. Myslela som že to je zarastený chĺpok ale vyrážka sa zapálila a pri nej sa spravila druhá aktuálne to dosť svrbí. Dnes ráno som sa zobudila s opuchnutými uzlinami v slabinách na tej strane, kde je aj vyrážka. Uzliny sú dosť bolestivé. Chcem sa spýtať či to môže mať súvis s tou vyrážkou alebo ako to mám riešiť. Nikdy sa mi nič podobné nestalo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže to mať súvis. K prípadnej diagnóze sa Vám však bez videnia nálezu vyjadriť neviem. Je potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí ďalší postup.

  • Vyrážka na malých pyskoch

    , Autor: Sisa123

    Dobrý deň, na malom pysku sa mi spravila bolestivá vyrážka, cca 3-4mm priemer s bielou hlavičkou a má výrazné okraje. Je to príznak nejakej choroby? Je lepšie to vytlačiť alebo nechať tak? Je nutné zájsť k lekárovi? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať iba o zapálený a zahnisaný folikul. Takto sa Vám však neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hrčka

    , Autor: kiami

    Dobrý deň. Približne týždeň dozadu sa mi vytvorila na veľkých pyskoch gulička alebo vyrážka veľkosti malého hrášku. Spočiatku to aj bolelo ako tvoriaca sa vyrážka bez bieleho vrchu, vo farbe mojej koži. Včerajší deň som mala na vrchu tej vyrážky suchú kožu a dnes už nemám, ale zafarbila sa do fialova. Veľmi sa bojím, čo by to mohlo byť, ale momentálne mám menštruáciu a nemôžem ísť k lekárke. Nedá sa úplne nahmatať, ako nejaký ucelený útvar. Prosím, vedeli by ste, čo by to mohlo znamenať? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez vyšetrenia sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.