Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,449 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • HAK

    , Autor:

    Dobrý deň. Užívam antikoncepciu dienorette. Mám pocity akokeby na zvracanie a takej nepríjemnej chuti v hrdle a boli ma hlava. Môžete to byť antikoncepciou? HAK užívam pravidelne. Cca pol hodinka hore dole. Nikdy som nezabudla ani jednu tabletku. Antibiotika som nebrala. Môže to byť tehotenstvo alebo sa nemusím obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať o vedľajší účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo veľmi malo pravdepodobné.

Podobné otázky

  • Spinenie

    , Autor:

    Dobry den. Pred tyzdnom som bola u gyn na cytostere. Odvtedy pocitujem palenie v pošve nasledne po utreti spinim.moc je vyrazne žlty. Znervoznuje ma to spinenie nieje viditelne na nohavickach az po utreti. To palenie v posve moze znamenat mierny zapal? Je pravda, ze posledne dni som chodila nalahko oblecena.. Neviem co robit uz som zufala z toho to spinenie sa niekedy objavi a inokedy nie. Citim akokeby som to vo vnutry mala cele podrazdene. Beriem aj hak cisto gestagenovu minuly tyzden som mala po 3mes.kramy ktore mi prisli hned po cyto vysetreni. Moze byt ze mi podrazdila gyn prostredie v posve? Hned po odbere som krvacala slabucko.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemyslím si, že Vaše ťažkosti súvisia s odberom cytológie. Môže sa u Vás prejavovať začínajúce vaginálna, ako aj uroinfekcia. Odsledujte si to. Odporúčam dostatočnú hydratáciu, aspoň 2 litre tekutín denne. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cysta a PCO

    , Autor:

    Dobrý večer pán doktor, prosím Vás o radu. Mám 27 rokov. 3 roky som pre polycysticke vaječníky užívala HAK, mám aj hepertyreozu, zvýšené ochlpenie v oblastí hornej pery. Nepravidelný MC. V júli/2020 som ju vysadila nakoľko s manželom chceli by sme bábätko. November mi MC prišiel 37 den a hrozna bolesť s tym spojena. Tohto mesiaca mi este neprišla 33. deň a stále nič. Zašla som k svojmu dr. nakoľko mala som bolesti v podbrušku na pravej strane až do oblasti drieku. Pán doktor zistil že mam cystu na pravej strane do 7 cm. Odporúčal ma na operáciu odstránenia tejto cysty. Preto mi dali aj injekciu na vyvolanie MC. Prosím Vás, cysta sa nedá inak zmenšiť, alebo nepraskne sama a nevstrebe sa
    po MC. Ďakujem pekne za radu, prípadne odporúčanie. Pekný večer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, cysta takejto veľkosti už sama s najväčšou pravdepodobnosťou nepraskne a bude ju treba odstrániť operačne a zhistologizovať. Po menštruácii sa dá ultrazvukovo skontrolovať pretrvávanie cysty. Zmenšiť ani odstrániť sa cysta takýchto rozmerov inak nedá.

  • Antibiotiká a hak

    , Autor:

    Dobrý večer,
    prosím vam beriem 4 deň antibiotiká Dexyhexal a zároveň antikoncepciu.Triquilar. Antibiotiká si dávam, ráno o 11 a HAK večer o 20:00. Mala som nechránené pohlavný styk počas tohto užívanie. Prosím vás, znížila sa nejako účinnosť HAK pri tomto type antibiotík? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne a v spomínanom čase, takže odstup medzi antibiotikom a antikoncepciou je viac ako 2 hodiny, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Mozem byt tehotna?

    , Autor:

    Dobry den, prosim Vas..uzivam HAK, prvy den menstruacie sme mali nechraneny pohlavny styk a partner si ,,nedal pozor". Od styku preslo 9 dni a mam bolesti v podbrusku, ruzovy vytok, bolesti hlavy a zvysenu teplotu. Je mozne ze som otehotnela a prebieha uhniezdovanie vajicka? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skôr si myslím, že sa jedná o vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo málo pravdepodobné. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • HAK

    , Autor:

    Dobrý deň, 3 mesiace som užívala HAK Maitalon, teraz mesiac som používala inú ale chcela by som sa vrátiť k Maitalonu. Nebude to niaky problém?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, problém to nebude, informujte ale o tom Vášho obvodného gynekológa.