Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Žltý výtok

    , Autor: Viki.Vikt

    Dobrý deň.
    Som 4 mesiace po prirodzenom pôrode a mam žltý výtok v minimálnom množstve bez zápachu. Iné problémy nemám. Po porode som bola na odstránení rezidui,nasledna kontrola aj ultrazvuk boli v poriadku.Plne kojím. Je to normálne?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to, hoci je to menej časté, môže sa jednať o dočisťovanie maternice po pôrode, aj v závislosti od toho, kedy boli odstraňované reziduá. Spomínaný výtok by sa mal vyčíriť a vymiznúť. Takto sa Vám ale objektívne neviem vyjadriť. Najvhodnejšie je navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení, eventuálne výteru z pošvy stanoví ďalší postup, eventuálne nasadí liečbu.

Podobné otázky

  • 3,5 mesiaca po porode a spinenie

    , Autor: Miška1002

    Dobrý deň, prosím vás čo môže znamenať občasný žltý výtok s troskou krvi, niekedy skôr ružový. Som 3,5mes po porode, nekojim, ešte som ms nedostala a posledný týždeň mám niekedy cez deň trosku takéhoto vytoku, mala som to aj predtým a prešlo to a teraz znovu. Môže to byt nejaká infekcia? Treba ísť k Dr na ster alebo viem skúsiť niečo spraviť aj doma alebo je to normálne? Na kontrole po 600nedeli bolo všetko ok. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Žltý výtok

    , Autor: Lauruš

    Dobrý deň pán doktor už pár dní mám žltý výtok bez svrbenia,čo by to mohlo byť?????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, nemusí sa však automaticky jednať o patológiu. Skúste si realizovať jednorázovo vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výtok

    , Autor: Diana123

    Dobrý deň pan doktor mám bledo žlty výtok svrbenie a bolest v podbrusku co to môže byť

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o vaginálnu infekciu. Je potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie, vrámci ktorého sa urobí okrem iného aj výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie.

  • Lahka dysplazia krcka maternice

    , Autor: Lucka1610

    Dobry den,
    minuly rok som absolvovala LBC vysetrenie u gynekologa. Ked som si volala na vysledky,tak povedali,ze vsetko je v poriadku.
    Teraz som si cistou nahodou pozerala zaznamy od gyn. v aplikacii mojej zdravotnej poistovne a vidim tam zvlastny zaznam z toho obdobia ze ´´Lahka dysplazia krcka maternice´´.
    Gynekolog ma o tomto nikdy neinformoval.
    Mam uz dlhe roky vytok z posvy (taky biely, az zltkasty) a gyn. vyskusal viackrat cipky nasadit a teraz mi len kazdy rok odporuca a predpisuje Gynoflor.
    Je mozne,ze cele tie roky mam nezastavitelny vytok kvoli tej dysplazii? Mohol mi gynekolog takyto nalez zatajit a je to vazne?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že spomínaný výtok súvisí s nálezom ľahkej dysplázie krčka maternice (LSIL). Čo sa týka nálezu na krčku, jedná sa o prvý, ľahký, stupeň zmien. Je možné spontánne vyhojenie a úprava do normálu. Prečo Vás o tom Váš obvodný gynekológ neinformoval, Vám povedať neviem. Skúsiť si môžete aplikovať voľnopredajné preparáty, napríklad RegreSIL. Vohodná je kontrola onkocytológie po pol roku. Čo sa týka výtokov, biely, či bieložltý výtok nemusí byť patologický. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a rez za tri mesiace si urobte desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Janeee

    Dobry den, som v 22tt a prave som douzivala ATB Polygynax 6vag tabl (stale sa ale vyskytuje svetlozlty vytok, nepali nezapacha...) odporucate pre uplne obnovenie mikroflory vag capiky? Ake a davkovanie. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, biely až svetložltý výtok môže sa v tehotenstve môže vyskytovať. Samozrejme, môžete si realizovať 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré sa zavádzajú do pošvy, najlepšie večer pred spaním. V lekárni je viacero preparátov vaginálnych probiotík, všetky obsahujú laktobacily, takže výber je na Vás. V lekárni Vám určite poradia.