Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cysta po potrate

    , Autor: MirkaCha

    Dobry den pan doktor, v prvom rade sa vam chcem podakovat, za vasu odpoved pri mojej predchadzajucej otazke o cyste po zamlcanom potrate. Zacala mi vsak hlavou vrtat este nadvazujuca otazka, ci nemohlo byt dovovom mojho potratu prave zlte teliesko? Resp. pri sone po potrate mi na vajecnikoch sice nic nenasli, ale skor ma zaujima, ci mohla byt takto postupnost - tehotenstvo - zlte teliesko produkuje malo progesteronu - zamlcany potrat - cysta zlteho telieska... Snazim sa prist na odpoved, ci mohlo najprv dojst k tomu, ze bol nejaky problem so zltym telieskom, kvoli ktoremu mohol prist potrat a nasledne sa z telieska vytvorila cysta? Viem, ze najst odpoved, preco prislo k potratu je takmer nemozne, ale snazim sa i tak najst aspon nieco co by sme mohli pri dalsom tehotenstve podchytit vcas, aby sa nieco taketo uz neopakovalo, lebo to by som uz asi psychicky naozaj nezvladla. Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčiny v žltom teliesku určite nehľadajte. Je to normálna a nutná súčasť tehotenstva. To, že sa zo žltého telieska vytvorila cysta, nemá súvis s dejom oplodneného a uhniezdeného vajíčka v dutine maternice.