Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,416 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Kŕče

    , Autor:

    Dobrý deň už asi 4 dni mam kŕče v podbrušku ako keby som mala dostať menštruáciu mam aj slabý vitok a nič viac kŕče niesu stále objavia sa sem tam menštruáciu mam nepravidelnú ale teraz mi mešká už 2 týždeň môj lekár neordinuje môžem mať zápal vaječníka? A ak áno dá sa niečo kúpiť v lekárni bez receptu ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skôr si myslím, že bolesti v podbrušku sú z maternice, ale možností príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Nemusia byť len gynekologického pôvodu. Bez poznania okolností, nálezu a ďalších informácií sa Vám ale neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa alebo gynekologickú pohotovosť.

Podobné otázky

  • Myom na maternici

    , Autor:

    Dobry vecerChcela by som sa opytat na vas nazor Zistili mi myom na maternici vo velkosti 51x 88 mm Chcem sa opytat ci je potrebne to odstranit alebo este pockat.mam obcas krce aj bolesti v podbrusku a som nafuknuta. Pani doktorka povedala ze pokial nekrvacam netreba to vyberat iba sledovat.Mam 38 r. Deti nemam. Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jedná sa o pomerne veľký myóm. Ďalší management záleží od viacerých okolností, hlavne od toho, či plánujete otehotnieť, alebo nie. V prípade, že tehotenstvo plánujete, je preferovaná myomektómia, teda odstránenie samotného myómu, ak je to technicky možné uskutočniť. V prípade, že deti neplánujete, pri myóme takejto veľkosti, hlavne pri progresii rastu, je potrebné uvažovať aj o odstránení maternice. Nepoznám však žiadne bližšie okolnosti, lokalizáciu myómu, jeho progresiu rastu v čase, ani ďalšie potrebné informácie, hlavne Vaše subjektívne ťažkosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Nie je to len o krvácaní, 5 x 8 cm myóm pri raste môže deviovať maternicu, čo do budúcnosti môže spôsobovať ďalšie ťažkosti a komplikácie, môže spôsobovať bolesti, či už v podbrušku alebo v krížoch, ťažkosti s močením, krvácanie a v neposlednom rade v prípade snahy o tehotenstvo problémy s otehotnením...

  • Prosim o pomoc alebo o zdielanie a rady.

    , Autor:

    Bola som na potrat pred 2.5 rokmi nútená partnerom. Od vtedy 1 rok sama bez sexu.mala som občasné kandidum piesne.Po roku som sa zamilovala a sme spolu stále.1 rok aj 3mesiace.Dlhsie mám slabunku imunitu.
    Po mesiaci som nenašla3 genytálne bradavice,ktoré sme riešili u kožne pohlavné choroby,vypalením dusikom.Test na ďalšie choroby bol negat.Od vtedy mam nepravidelnejsiu menstruaciu.Po roznych vyšetreniach a antibiotikmi liečenych chripkach a vysokých teplotách,som si navrhla a zaplatila odobrat vzorku na testy na iné pohlavné choroby,ktre boli nechať.Až na UERA PLAZMU a teploty mi už 1 rok neklesla pod 37.5°.
    Na infektologii som z krvy mala okolo 14 000 bielych krviniek. Na imunologiu sa nie A nie dostat.Moj obvodný lekár ani po roku behania po vyšetreniach a napchavani
    sa antibiotikmi nevie čo mi je.Moja ženská dr. Tiež nevie co mi je.
    A nakoniec sa stalo,že som otehotnela a čakáme bábo.
    A teploty mám stále okolo 37 a občas vysoky počet bielych krviniek a teraz kandidu a občas nepravidelnu stolicu, bolesti,kŕče ale hlavne prečo tie teploty. Vopred Ďakujem za každú reakciu aaleboradu.za všetko. Z pozdravom Martinkaaa
    PROSIIIM poradte mi čo mam robit.uz to nevydrzim.
    Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na základe Vášho opisu je veľmi ťažké sa objektívne vyjadriť. Ak máte oslabenú imunitu, teplota by mohla byť vysvetliteľná, je to však skôr otázka na infektológa. Nemusí sa vôbec jednať o gynekologický problém aj napriek tomu, že ste tehotná. Genitálne bradavice (kondylómy) mohli byť tak isto prejavom oslabenej imunity. Odporúčam návštevu imunológa, ktorý Vám na základe vyšetrení vie napomôcť v upravení a naštartovaní imunitného systému, hoci tehotenstvo teraz môže brániť v adekvátnej imunologickej liečbe.

  • Gynekologicke problemy

    , Autor: Daska

    Dobry den prajem chcem sa spytat po menstruacii co bolo pred 3dnami ma zacalo bolet podbrusko krce a pichat raz na pravej raz na druhej strane skoro az pri vajecnikoch davala som si buscopan a mam biely hrudkovity zapachajuci vytok som objednana k mojej Dr. Az 17.8.2020 neviete mi povedat co to moze byt?Tehotensky test som si nerobila nakolko berem antikoncepciu vyse roka je potrebne si ho spravit?Pripadne ako zmiernit bolesti do 17teho ked to bude viac a viac bolet pojdem na pohotovost.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môžete mať vaginálnu infekciu. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, užívajte vaginalne probiotiká. V prípade zhoršenia stavu vyhľadajte obvodného gynekológa skôr.

  • Spinenie 6tyzden

    , Autor:

    Dobry den som tehotná 6-7 týždňov a posledné 3dni spinim hnedo červenú krv bola som stym u nás v Rakusku v nemocnici a doktor mi dal len ten to liek ( Arefam 200mg )
    Som strašne vystrašená pretože tu v Rakúsku sa úplne inak chovajú lekári akú nas na Slovensku keď sa stane niečo takéto u nás na Slovensku tak viem ze lekári dávajú lieky a to myslím že Duphaston.... Ja som nič také nedostala a ani nič podobné srdiečko mu začalo byť asi pred 2mi dňami pretože v pondelok som bola u svojho gynekológa on to ešte nepočul no včera v nemocnici už ho počuli.....
    Neviem čo mám robiť či to je začínajúci potrat alebo to mám z hormónov.... Je to moje prvé tehotenstvo som v strese cele dni pretože neviem vôbec na čom somq
    Bola som už 2x v nemocnici kvôli tomu no stále ma poslali domov prve s Paracetamolom a včera zasa s Arefamom
    Bolesti pod brskom mam od začiatku tehotenstva niekedy až silnejšie krce ktore prejdu do minúty
    Za vašu odpoveď vám moc Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je spôsobené tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Arefam je obdobou Duphastonu, je to progesterónový blok, takže potrebnú liečbu máte nasadenú. Odsledujte si to.

  • 15tt

    , Autor:

    Dobrý den, som v 15. týždni tehotenstva, pred 2dnami som zvracala , absolútne nic mi neslo do žalúdka a tak som išla ku svojej gynekologicke na vyšetrenie, ta mi povedala že ak by sa to zhoršilo mám ist okamžite do nemocnice. Momentalne sa citim ako keby som mala pred menštruáciou , mám presne take iste krce , výtok je zapáchajúci a mliečny. Celé tehotenstvo prebieha bez problémov, mozem sa opytat či sú to príznaky ktoré nasvedčujú spontánny potrat? Alebo mi hrozí nieco iné ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nevoľnosť pretrváva a neviete príjmať ani tekutiny, rovnako tak v prípade zapáchajúceho výtoku, ako aj bolesti v podbrušku navštívte nemocničné zariadenie, kde Vám poskytnú potrebnú liečbu. Bolesti môžu byť spôsobené podráždením maternice vplyvom opakovaného a častého zvracania, ktoré ste v posledných dňoch mala.