Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vyrazky

    , Autor: Lauri12

    Dobrý deň, pred pár dňami som spozorovala na pyskoch malé podkožné vyrážky, keď pysky trošku natiahnem je ich vidno viac. Čítala som že môže ísť o úplne bežne mazové žľazy. Neviem či som to mala aj pred tým keďže až teraz v posledných dňoch som sa začala pozorovať viac. Nesvrbí to ani nič podobné akurát to tam proste občas vidno. Je na to nejaký krém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o zápal alebo zdurenie mazových žliazok. Existuje množstvo prípravkov čo sa týka intímnej hygieny, ktoré by Vám mohli pomôcť. V lekárni však majú najlepší prehľad, skúste sa informovať tam.

Podobné otázky

  • Balenie gyn kombi

    , Autor: Jajajenjd

    Dobrý deň, pred pol mesiacom som prišla s mojím partnerom o panenstvo. Menzes som nikdy nemala pravidelný dokonca som ho nemala už pol roka. Včera ma začalo svrbenie v oblasti pošvy použila som gyn kombi tabletu a krém svrbenie prešlo, ale dnes som si našla výrastky niečo ako vyrážky, ktoré pália pri natretí. Gynekologičku mám navštíviť až o 22 dní. Je to niečo čoho by som sa mala báť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto iba na základe opisu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o nič vážne. Skúsiť si môžete aplikovať vaginálne probiotiká do pošvy, najlepšie večer pred spaním. Odsledujte si to.

  • Vytok

    , Autor: lucik19

    Dobrý večer. Potrebujem sa opýtať. Včera sme mali s priateľom styk, chránený. Dneska som mala dostať menštruáciu no vzhľadom na môj nepravidelný cyklus som ju nedostala. Užívam však lieky na zápal močových ciest a taktiež kvôli anitbiotikam ktoré som mala mi gynekologicka predpísala aj vaginálne probiotiká. Tie užívam druhý týždeň, dve kapsuly ( stredu, nedeľu). Dneska mám však od rána bolesti v podbrušku (mávam pred menštruáciou bežne), taktiež vyrážky po tvári, no čo ma znepokojuje je rožovkasty výtok. Môže byť spôsobený prichádzajúcou menštruáciou? Alebo sa jedná o niečo iné? Prípadne môžu nejako vplývať na cyklus aj kapsuly?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností, napríklad stres, zápal, užívanie liekov, antibiotík, ktoré môžu spôsobiť znepravidelnenie, či vynechanie menštruácie. Za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotenstvo nepredpokladám. Spomínané pobolievanie podbruška môže znamenať blížiacu sa menštruáciu. Odsledujte si to.

  • Bradavka a fibreadenon

    , Autor: Eka112

    Dobrý deň prosím vás mám fibreadenon vo veľkosti 7mm ktorý sa od minulého roka nemení.teeaz som bola na vyšetrení ..chcem sa spýtať na Tom prsníku mám citlivú bradavku..proste stále cítim tam že mam citlive cez deň ale večer je to už ok keď oddychujem a deti spia..dokonca ja aj presne viem kde mám tu hrcku cítim tam tlak i keď je taká malá.. ..som 2mesiace od kojenia a veľmi hormonálne rozhádzaná mám vyrážky atď..
    Mavam.problemy ak s krcnou chrbticou..aký môže byť dôvod citlivosti bradavky..dosť sa bojím..alebo som len precitlivela ešte..?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin citlivosti bradavky môže byť viacero. Je to však otázka na mamológa, či lekárov mamárneho centra. Nevylučujem ešte pretrvávajúci hormonálny vplyv, keďže ste odstavili kojenie pred pár týždňami. Fibroadenóm je nezhubný nádor prsníka, je to pomerne častý nález, samozrejme, je potrebné pravidelné sledovanie nálezu. Neviem sa Vám k tomu bližšie objektívne vyjadriť.

  • Pretrvávajúca infekcia

    , Autor: bb636

    Dobrý večer pán doktor!
    Držala som sa Vašich rád (Rosalgin + vaginálne probiotiká) a po ukončení terapie mi prešli problémy. Teda aspoň myslím, nemám skúsenosti s užívaním vaginálnych probiotík (či je výtok, akej farby a akej konzistencie). Ale opuch a svrbenie som už nemala, zdalo sa mi že je to už ok.... Po styku sa mi ale opäť vrátili problémy (opuch, svrbenie). Ja musím ísť k doktorovi, keďže mi samoliečba nepomáha a stále sa mi to vracia....Čo je horšie pred nami je víkend a mala by mi nastúpiť menštruácia. Tak neviem či budem môcť ísť v pondelok ku doktorovi....A aj môjmu mužovi sa objavili vyrážky na žaludi. Čím mu môžem pomôcť? Canesten krém?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o mykózu, ktorá sa podľa opisu prejavila aj u manžela. Ak máte doma Canesten krém a voľnopredajné Canesten vaginálne tabletky, môžete ich začať aplikovať. Manžel môže používať Canesten krém. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí výter z pošvy. Ak by sa Vám medzičasom dostavila menštruácia, odmenštruujte a obvodného gynekológa navštívte po skončení menštruácie.

  • Vyrazky na malych pyskoch

    , Autor: Sisi2212

    Dobry den, pan doktor asi za posledny mesiac a pol sa mi opakovane robi vyrazka, taka typicka ako akne podkozne, bolestivy hrbolcek, po dvoch dnoch ide vytlacit a zmizne, prejde nejaky tyzden a zasa na inom mieste to iste …. Nikdy v zivote sa mi to nerobilo, posledny mesiac a pol sa mi to opakuje uz asi 4x. Keby sa mi to dialo cely zivot tak to neriesim, ale cely zivot nic a zrazu behom mesiaca a pol 4x? Cim to moze byt? Moze to byt hormonalnymi zmenami? Cim este? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Takto, bez videnia nálezu, sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí diagnózu a stanoví ďalší postup.