Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Macmiror 500 complex

    , Autor: Monča1979

    Dobry den. Moj gynekolog mi predpisal macmiror 500 ze mam ranku. Dovtedy som si krv nevsimla. Ako som zacala uzivat macmiror po prvom dni som mala len po moceni jemne ruzove na papiery no po tretom dni som mala dost krvi tak som si nedala tabletku a nadalsi den krv nebola . Zas som si dala teda tabletku no zacalo to opat. Teraz ma moj gynekolog dovolenku preto by som bola rada keby mi poradite ci mam uzivat macmiror nadalej. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám Macmiror robí ťažkosti, neužívajte ho a v dohľadnej dobe navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Macmiror 500 complex, GYNOPHILUS CONTROL

    , Autor: Simkaaa

    Dobrý deň. Som v 23tt, z vyteru mi vyšiel nález candida +niečo/neviem prečítať/ ktorý vraj nijako neohrozuje dieťa a predpísal mi macmiror compex 500. Odporúčal zobrať 4vag tablety a tak probiotikum a ak sa to vráti tak znovu ten postup. Dodrzala som odporúčanie a po tých 4 som už viac nebrala, no po nejakych dvoch týždňoch sa to vrátilo tak som začala brat znovu a takisto po 4 dňoch probiotikum. Opäť sa to zlepšilo, no a po návšteve gyn mi robil kontrolný výter a ten vyšiel znovu. Tentokrát už pociťujem aj svrbenie a pálenie, predtým to bol len výtok. Volala som zrovna sestričke,ktorá mi potvrdila nález a poslala dalsi macmiror z ktorého mám vybrať polovicu čiže 6 tabliet a +4 tablety ktoré mám ešte doma z predchádzajúcej krabicky. Gynekológ momentálne nepracuje. Chcela som a opýtať či mi nemôže nejako uškodiť resp bábätku keď ich budem takto často užívať a mám vybrať tých 10 tabliet a potom probiotikum a ako často probiotikum.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, liečba sa nasadzuje podľa citlivosti na vykultivované baktérie. Štvordňová liečba nemá veľký efekt. Macmiror je potrebné aplikovať aspoň 7 - 8 dní. Skúste si urobiť vaginálny výplach yCloginom alebo Rosalginom, následne si aplikujte Macmiror 8 - 10 dní a po doužívaní si realizujte aspoň desať dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Takto sa Vám neviem viac bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí vyhľadajte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problemy v tehu

    , Autor:

    Dobry den.Som v 29 tyzdni a moj gynekolog mi predpisal macmiror 500 complex na zaklade zlych vysledkov zo sterov z posvy.po par dnoch uzivania macmiror sa mi dostavilo neznesitelne svrbenie posvy.Chcem sa spytat ci to je normalne a ak nie,co by ste mi poradili ako nahradu?
    Za vasu odpoved vopred dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, popri užívaní Macmiroru si aplikujte vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a užívajte po liečbe aj vaginálne probiotiká. Svrbenie po skončení liečby je pomerne časté. Nepoznám výsledky výteru, ale po liečbe je dôležité obnoviť vaginálnu flóru. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • macmiror 500 complex

    , Autor: odbornik6

    Dobry den, pani doktorka
    Chcela by som sa opytat, dnes som bola u mojho gynekologa a potvrdil mi tehotenstvo,len este nevedel povedat(alebo sa mu nechcelo) ktory tyzden,podla mojich vypoctov tomoze byt 4 az 5 tyzden. robil mi stery z posvy a mam bakteriu e-coli,predpisalmi liek macmiror 500 complex a teraz som si v letaku precital,ze by sa nemal uzivat v prvom trimestri tehotenstva co ja som. tak teraz neviem ci zacat ho uzivat alebo nie, poradte mi prosim,nechcem ohrozit babatko. a este ma aj vystrasil,ze tato bakterie e-coli je agresivna a je spustacom potratu. neviem co mam robit.zatial dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    osobne by som naozaj v prvom trimestri nepredpisovala Macmiror, na E. colli ideálne zaberá Fluomizin - vaginálne tablety na predpis, môžu sa užívať v gravidite.