Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,641 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Sono

    , Autor: vikina.s

    Dobrý deň dnes som bola na Sone malej panvy doktor spomínal Endometrióza a folikuly nejakých rozmerov gynekológ ma týždeň dovolenku prosím vás čo to znamená ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, folikul je normálnou prirodzenou súčasťou vaječníka. Po jeho prasknutí v čase ovulácie dochádza k uvoľneniu vajíčka.Čo sa týka endometriózy, nevidel som nález, nepoznám všetky informácie, ako a okolnosti, preto sa neviem bližšie vyjadriť. Ak nemáte akútne ťažkosti, vyčkajte Vášho obvodného gynekológa a konzultujte s ním nález, ako aj prípadný ďalší postup.

Podobné otázky

  • Ca 125 (2)

    , Autor:

    Dobry vecer!
    Ja som vam vcera polozila otazku ohladom folikulu zo zvysenym onkomarkerom 69,9.
    Dnes mi napisali do spravy toto(pani Dr sa blizsie nevyjadrila,mala frmol v nemocnici)
    TVS-uterus v RVF,70mm,endometrium nizke,pravidelne,ov.I.dx.folik.,do 4cm,ov.I.sin-cysticky degenerovane,cysty max do 2cm,anechog.obsahu,cele 50x35mm,CD-0
    onkomarkery viduje-Ca125-69,9
    záv.-Degeneratio ov.I.sin.cystica
    Elevatio CA 125.
    Mam prist buduci mesiac na kontrolne odbery onkomarkerov a na kontrolne sono po menzese.
    Mozte sa mi prosim vyjadrit ku diagnoze?
    Dakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, postupujte podľa odporúčaní, nič nové, ako som Vám napísal, Vám nenapíšem. Podľa všetkého bude aj tak potrebné realizovať laparoskopiu. Treba mať však realizované požadované odbery onkomarkerov. Osobne si myslím, že máte endometriózu, ale ako som už písal, takto sa neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Štípanie po sexe

    , Autor:

    Dobrý deň, prosím Vás, potrebujem poradiť. Skoro vždy po sexe ma veľmi páli pošva aj jej okolie, trvá to tak pol hodinu, potom štípanie úplne zmizne. Sexuálne žijem 1 rok, partner iba jeden. Štípe to aj s kondómom aj bez, lubrikačný gél to ešte zhoršuje. Môj gynekológ mi urobil sono a povedal, že mám iba obyčajnú mikózu. Zavádzala som si do pošvy krém čo mi predpísal, partner si natieral žaluď s Jenamazolom. Nezabralo. Medzi tým som prestúpila k inému gynekológovi. Urobil mi stery, ale všetko bolo negatívne. Urobil mi aj test na pohlavné prenosné choroby, práve čakám na výsledky. Pol roka beriem antikoncepciu, ale štípalo to aj pred tým. Ale odkedy som začala tieto tabletky brať tak bez tzv. intímky nemôžem byť ani jeden deň, pretože mám silné hlienovité výtoky. Spodnú bielizeň používam bavlnenú a životný štýl nemám nejako extrémne nezdravý. Na internete som čítala, že existuje choroba zvaná Vulvodýnia. Vedeli by ste mi, prosím, niečo poradiť? Stretli ste sa už s niečím podobným? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, krátkodobé štípanie po pohlavnom styku môže byť spôsobené aj trhlinkami pošvy spôsobené pohlavným stykom. Ak máte užšiu pošvu a partner je obdarenejší, ak sú výsledky všetkých výterov a vyšetrení negatívne, ak nemáte ťažkosti pri vykonávaní intímnej hygieny alebo zavádzaní tampónov do pošvy, môže to byť spôsobené práve tým. Skúsiť môžete aplikovať krémy s lokálnymi anestetikami - mesokain, alebo estrogénové krémy.

  • Mimomaternicové tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, mam 34r,bolo mi pred týždňom potvrdené mimomaternicove tehotenstvo v ľavom vajcovode, komplikácie ani bolesti nemám, tak sa páni doktori (po sledovaní týždeň ambulantne v nemocnici) rozhodli zvoliť vyčkávaciu metódu, či sa tehotenstvo neukončí samo bez zásahu. Hcg od štvrtku z hodnoty 630 vzrástlo do pondelku na hodnotu 1059, podľa menzesu sa jedná o 6tt. Zajtra ma čaká opäť sono kontrola a vyšetrenie z krvi. Mám obavy, že či mi toto čakanie skôr neuškodí, Mám operáciu urgovať? Je postup správny? Veľmi sa bojím, aby som neprišla týmto čakaním o celý vajíčkovod, ešte k tomu vraj veľmi bolestivým prasknutím, a znížila si tým šancu na otehotnenie do budúcnosti. Jedná sa o moje 1.tehotenstvo a sklamanie a strach je veľký. Ďakujem za Váš názor. Mária

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak je potvrdené mimomaternicové tehotenstvo vo vajíčkovode, vajíčkovod je s najväčšou poravdepodobnosťou deštruovaný a bude ho nutné aj tak odstrániť. Keďže nepoznám všetky informácie, okolnosti ani výsledky vyšetrení, je ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná.

  • Dehiscencia

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor písala som vám o dehiscencii maternice z vnútornej strany 1cm po pôrode sekciou 20.1.2020.dnes som bola za doktorom v nemocnici chcem sa opýtať môže sa dehiscencia sama zrast? Na troch sonach mi povedali ze to ide len operačne. Mam tesne pred menzesom je možné že to tam nemuseli kvôli tomu vidieť ešte mam ísť na sono počas menzesu. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, že sa jedná o istmokélu. Sama nezrastie, je nutný chirurgický zákrok. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, neviem sa bližšie vyjadriť.

  • Sono

    , Autor: vikina.s

    Dobrý deň chcem sa opýtať raz som písala, že mi zistil gynekológ zápal maternice a spomenul nález cytologiu som mala negatívnu a čaká ma, ešte sono malej panvy a ja rozmýšľam, či je potrebne sono,ak bola cytologia negatívna ono pre mňa je dosť nepríjemné a aj bolestivé to vyšetrenie vaginálne, alebo radšej to prekonať a ísť na sono ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odporúčam absolvovať ultrazvukové vyšetrenie. Pre žiadnu ženu nie je vaginálny ultrazvuk príjemným vyšetrením, ale prínos z neho je dôležitý.