Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,099 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ružový vytok

    , Autor: monika00721

    Dobrý deň 1.1. mi začala posledná menstruacia, styk sme mali tesne pred menstruaciou 31.12. a potom 6.1. Od cca 10.1 som pocitovala silne bolesti podbruska ako pred menstruaciou, ktore trvali az do 25.1. Medzitym 12.1. som mala na toaletnom papiery neobvyklý vytok resp. hlien bielkovej formy vo velkom mnozstve čo sa mi doteraz v živote nestalo. Bolo ho veľmi veľa. Na ďalšie dni vytok zhustol ale cely mesisc v nom bola aj prines toho bielkoveho natahovacieho. Bolesti podbruska som mala až do 25.1 kedy mi začalo po pichnuti v pidbrusku slabucke ruzove spinenie ktoré trvalo do 26.1. Myslela som že sa mi spúšťa menstruacia ale dnes už nemám ani bolesti ani ružové spinenie. Prsia ma trošku pobolievaju keď ležím na bruchu ale nie je to žiaden extrém. Menstruacia mi mala prísť dnes. Tehotensky test som si dnes pre istotu spravila ale je negatívny. Môžem vysledku veriť ? Prípadne čo môže znamenať to ruzove slabe spinenie? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané špinenie ako aj bolesti v podbrušku mohli byť spôsobené ovuláciou. Takto Vám však na to neodpoviem. Ak momentálne nemáte akútne ťažkosti, odsledujte si to. Pri nedostavení sa menštruácie 14 dní si zopakujte tehotenský test. V prípade pretrvávania alebo zhoršenia ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia, USG ako aj odberu krvi na Beta-HCG vylúči alebo potvrdí prípadné tehotenstvo a určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Som tehotná ? Alebo len porucha?

    , Autor: Hurka

    Zdravím chcela by som sa poradiť od 24Januára som po prefúku vajcovodov( ovúlaciu som vraj tiež nemala) skoro pol roka som užívala Duphaston na upravenie menštruácie a teraz som po prefúku skoro mesiac,moja dr mi povedala že nemám brať nič že po tom prefúku by sa mi malo všetko upraviť. Žiadne lieky neuživám. A z manželom sa snážime o bábätko od tej doby odkedy som bola po opéracií …
    A menštruáciu som malá dostať 13.2. Už mi mešká 6 dní , z raná mám hnáčku už asi 5deň po pohlavnom styku 2x som mala slabší ružový výtok a trošku ma pobolievava pod bruchom dnes som si urobila aj tehot. Test vyšiel negativny. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test však má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ružový výtok mimo menštruácie

    , Autor: Miroslava1

    Dobrý deň, prosím o radu. Som 10 mesiacov po pôrode cisárskym rezom a mesiac po poslednej preventívnej kontrole u gynekológa. Výsledky boli v poriadku. Asi okolo 15 dňa po menštruácii som mala na nohavičkách trošku krvi. To sa zopakovalo na 17, 23 a 25 deň cyklu. Iba troška krvi, bez bolesti a iných príznakov.
    Momentálne očakávam menštruáciu, ak sa to po nej bude opakovať, objednám sa na vyšetrenie, ale rada by som poznala Váš názor. Ďakujem krásne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zašpinenia mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto je však veľmi tažké sa objektívne vyjadriť. Nemuselo sa však jednať o nič vážne, ani o žiadnu patológiu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Clotrimazol al200 a krvacanie

    , Autor: Viki0023

    Dobrý deň, pred týždňom a pól sa mi objavili hrudkovite biele výtoky a svrbenie v pošve a okolí. Pred piatimi dňami som nasadila vaginálnu sprchu a následne potom vaginálne tablety clotrimazol 200, po dobu 3 dní. Keď som užila druhú tabletu,na druhý deň som začala mať jemne ružový až oranžový výtok, no svrbenie už ustúpilo. Tabletky som už dobrala a po dobratí po 2 dňoch sa mi to opäť vrátilo a mám slabo ruzovo-oranžový výtok. Problémy ale už ustúpili. Do menštruácie mi ostáva ešte 10 dní, takže si myslím že to tým nieje pretože sa mi to ešte nikdy pred tým nestalo. Beriem aj antikoncepčné tabletky daylette. No a čo sa týka pohlavného styku, tak ten som mala so stálym priateľomale od kedy mi začali problémy tak sme ho nemali. Čo by ro mohlo byť?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ružový výtok môže byť spôsobený Clotrimazolom, nemusí sa jednať o špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam si aplikovať až do menštruácie vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním, ktoré pomôžu obnoviť vaginálnu mikroflóru. Pri pretrvávaní ťažkostí aj po skončení menštruácie navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Kludovy rezim

    , Autor: Gery123

    Dobry den pan doktor, mozno vam to pride take ze sa vas opytam hlupost ale mne to proste neda a stale nato myslim. V 1. Tehotenstve som mala v 6tt zamlcany potrat. Som rh negativna. Teraz mam druhé tehotenstvo, som v 10tt. Zatial všetko ok, dietatko bolo sice o 3 dni cca mensie ale srdiecko bije kontrola bola v 8t a 5 dni. Doktor mi nariadil prisny kludovy rezim. Dodrziavam ho uz 2 mesiace. Do kontroly ostavaju 2 tyzdne. Moja otazka znie, co podla vas môžem robit. Som na marodke, skoro cele dni lezim, nevarim, neupratujem. Len uz vidim na sebe ze sa zadycham a to po prejdeni par metrov. V skratke sa chcem opytat, mozem podla vas aspon navarit? Môžem ist aspon na kratke prechadzky? Chapem ze mam vela oddychovat ale uz sa tu citim ako v klietke a bojim sa cokolvek robit ze potratim. Neviem ci to neberiem trocha prehnane. Obcas sa zamýšľam ci by dietatu nebolo lepsie, keby som hoc aspon nieco robila, ale necitila by som sa zufalo z tohto ničnerobenia. Mala som sice ruzovy vytok v 6tt ale vsetko bolo v poriadku.. Chcela by som teda vediet vas nazor, co by podla vas mal byt ten kludovy rezim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nechápem, prečo máte v 9. týždni prísny kľudový režim. Podľa mňa sa môžete normálne pohybovať a vykonávať bežné činnosti. Zaležaním sa si skôr poškodíte, ako polepšíte. Predchádzajúce tehotenstvo ukončené zamlčaný potratom, ani špinenie, ktoré je do 16. týždňa tehotenstva normálne, nie je dôvod na prísny kľudový režim.

  • Špinenie po cvičení

    , Autor: Janna5723

    Dobry den, je mozne ze po tazkom treningu mam spinenie a ruzovy vytok? Ak ano preco? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Áno, je možné, že po cvičení, kedy ste boli viac vertikalizovaná a napínali brušný lis došlo aj v plyvom gravitácie k objaveniu sa špinenia na spodnom prádle, či vložke. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, deň cyklu, ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.