Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,348 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Problem

    , Autor: valerika

    Dobrý večer ,chcem sa opýtať , mám 18 rokov a partnera rok mali sme asi dva krát pohlavný styk a po každom som chytila zápal močového mechúra :/ som z toho smutná, neviete kde môže byť problém? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, problém môže byť ako u Vás, tak u partnera. Podstatné je, či bol zápal močového mechúra dokázaný a či z moču vyšli pozitívne výsledky na baktérie, prípadne aká je citlivosť na danú baktériu. Ak ste po pohlavnom styku mali len dočasné ťažkosti, ako štípanie pri močení, nemusí sa jednať o zápal mechúra. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, užívajte aj vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie z krčka maternice

    , Autor: jana888

    Dobrý deň, mojim problémom je krvácanie z krčka maternice po pohlavnom styku alebo pri tlačení na stolicu. Výsledky cyto a HPV sú negatívne. Nedávno som bola na expertnej kolposkopii, kde bol záver Erozívna kontaktne krvácajúca chronická cervicitída. Bol mi predpísaný krém Dalacin a následne aplikovať po dobu 3 mesiacov vag. čípky Cicatridina. Bola mi odporučená aj konizácia krčka, tejto sa však obávam, chcela by som totiž otehotnieť a obávam sa možných negatívnych následkov. Krvácanie sa stále objavuje, avšak vždy to pozorujem len v druhej polovici cyklu, po ovulácii. Myslíte, že to môže mať nejaký súvis? Máte nejaké skúsenosti s liečbou tohto problému? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu je u Vás jasná príčina krvácania. Bola Vám odporúčaná aj navrhnutá možná liečba, či postup. V niektorých prípadoch sa musí realizovať konizácia, nemusí byť rozsiahla, niekedy stačí povrchová LEEP konizácia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Mykoza či prechladnutie?

    , Autor: Llllliiiiivvvvv

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Mám 18 a asi pred pol rokom som mala mykózu. Pred cca 2 týždňami mi začali znova podobné príznaky a tak som začala užívať tabletky Belliema. Bolesť či svrbenie prešlo, ale stále som sa v niektorých okamihoch necítila dobre. Teraz v nedeľu 28.11 sme mali s partnerom nechránený pohlavný styk (beriem HAK pravideľne v rovnakú hodinu) a od stredy 1.12 cítim tlak pri močení (na konci) a dnes jemné svrbenie. Niekedy uplne slabúčko ale stáva sa, že ma to až reže. Začala som jesť brusnice, piť urologický čaj a zlatobyl a kúpila som si sáčky rozpustné vo vode ktoré by mali pomôcť pri liečbe prechladnutia a sú na prírodnej báze. Je to však už 3. deň a nepomáha to, tak mi napadlo, či by ten problém nemohol byť gynekologického rázu. Alebo ide čisto o prechladnutie a treba počať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Vhodné je realizovať si občas kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Neplodnosť, prednison

    , Autor: baclaj

    Dobrý deň v skratke by som chcela opísať svoj problém.
    Mam 25 rokov manžel 31. Snažíme sa otehotnieť cca 2,5 roka. Po 1,5 roku sa nám podarilo otehotnieť avšak bolo to mimoternicove tehotenstvo kde mi museli odstrániť pravý vajickovod. Odvtedy už prešlo 14 mesiacov a stále nič. Spermiogram úplne v poriadku, folikulometria v poriadku, hormonálny profil v poriadku.
    Absolvovala som vyšetrenie na imunologii kde som mala všetko v poriadku až na nerovnováhu TH1, Th2 a Th17 a nižšiu hladinu vitamínu D. Imunolog mi predpísal Prednison ale počula som o kortikoidoch kade co. Odporučil mi 3 týždne pred ovulaciou 5mg. A každý mesiac zvýšená dávka, max.vsak 3 mesiace. Myslíte že by to mohlo pomôcť a aký to má vplyv na plod v prípade úspechu mi odporučil aspoň do 10 TT užívať. Či vôbec ta nerovnováha tých cytokinov môže byť dôvodom nášho neúspechu. Ďakujem.
    Pridávam aj výsledky:
    CD3+IFN-g : 33,3 % (17.6 - 31.7)
    CD3 + IL4 : 1,3% ( 1.35 - 5.31)
    CD3 + TNF a : 62,1 % (32.2 - 53.6)
    CD4 + IFN g : 24,7 % (10.6 - 20.9)
    CD4 + IL4 : 2,0 % ( 1.5 - 7.7)
    CD4 + TNF a : 67,3 % (33.3 - 55.4)
    CD4 + IL-17 : 1,4 % (0.6 - 1.6)

    Vitamín D : 24,660 ug/l

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že imunológ vie lepšie zhodnotiť pripadné imunologické odchýlky, ako aj ich možný vplyv na tehotenstvo a najvhodnejšie Vás vie nastaviť na liečbu. V súčasnosti sú k dipozícii aj služby centier asistovanej reprodukcie, v prípade, že by liečba odporúčaná imunológom nebola úspešná.

  • Ecoli a streptokok

    , Autor: Lenka Lenuška

    Dobrý večer,
    Bola som na preventívnej gynekologickej prehliadke, nemám žiadne problémy, ani výtoky nejaké iné ani svrbenie. Ale napriek tomu mi vyšli Kultivacie pozitívne na ecoli a streptokok candida,doktorka uznala za vhodne predpisat Macmiror 1 tbl. na večer.
    Je to niečo vážne? Doktorka sa mi k tomu zatiaľ žiadno nevyjadrila

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, sú to pomerne časté baktérie, či kvasinky spôsobujúce vaginálnu infekciu. Nemusíte sa obávať. Aplikujte si Macmiror podľa odporúčania. Po skončení liečby si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami.

  • prsník

    , Autor: Verinka

    Dobrý večer pán doktor,

    chcela by som sa s vami poradiť ohľadom môjho problému. Mám veľké bolesti v jednom prsníku, po stlačení mi z neho vyteká zelený sekrét, na sone mi našli 3 malé cysty, gynekológ mi na nález povedal, že je to dobre a ďalej neriešil, mne sa to však zhoršuje a myslím, že to dobre nie je, občas sa mi stane, že je toho sekrétu veľmi veľa a niekedy veľmi málo, chcem sa opýtať aké ďalšie vyšetrenia sa pri takomto náleze realizujú ? z čoho by mohla byť tá bolesť a zelený výtok ?deti nemám a nie som ani tehotná. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, určite je potrebné to ďalej riešiť, najvhodnejšie v mamárnej poradni. Vhodné je tiež doplniť kultivačné vyšetrenie sekrétu, realizovať mamografiu. Je to skôr otázka na mamológa.