Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,099 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • skrátený krčok maternice

    , Autor: emy

    Dobrý večer. Minulý týžden som bola na vyšetrení u mojej gynekologičky. Som v 27 týždni tehotenstva. Mala som problémy s kvasinkami a streptokokom. Na posledných testoch vyšlo všetko v poriadku, len vraj mám skrátený krčok maternice. Pri chodení ma to dosť dole tlačí. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez vyšetrenia a poznania všetkých objektívnych výsledkov vyšetrení ani ostatných informácií sa Vám neviem objektívne vyjadriť. Ak boli posledné vyšetrenia v poriadku a nebola odporúčaná hospitalizácia, asi si to nález nevyžadoval. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa a pri akýchkoľvek ťažkostiach, zmene stavu alebo nejasnostiach ho vyhľadajte, prípadne navštívte tehotenskú pohotovosť.

Podobné otázky

  • Skrátený krcok v 36 týždni

    , Autor: Otilia

    Dobrý deň môžem mať pohlavný styk v 36 týždni keď mám skrátený krcok maternice

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na túto otázku by Vám najlepšie vedel odpovedať Váš obvodný gynekológ, keďže nepoznám nález. Po ukončenom 36. týždni sa už jedná o termínové tehotenstvo a pohlavný styk je z tohto pohľadu bezpečný.

  • Kŕčok maternice

    , Autor: Erikaaa

    Dobrý deň. Chcem sa informovať. Som v 30 týždni tehotenstva a mám skrátený kŕčok maternice na 2,7 mm je to v poriadku alebo už je to rizikové a hrozí predčasný pôrod? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem hodnotám, nemysleli ste 2,7 cm? Ak sa jedná o funkčnú dĺžku 3 mm, určite to v 30. týždni tehotenstva v poriadku nie je a je nutná hospitalizácia. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Skrátený krčok maternice

    , Autor: Sandy757

    Dobrý večer, mám na Vás jednu dôležitú otázku.
    Keďže môj gynekológ sa veľmi rád vyhýba mojím otázkam, obraciam sa preto na Vás s otázkou - Skrátený krčok maternice mám 2,47cm. Som v 36 týždni tehotenstva.
    Pred pár dňami, mi dali prepúšťaciu správu s výsledkom ( dobrým ) ale ... malička má necelých 2000g mojou chybou pretože som vegetarián, má aj hypoxiu.. no teraz po výsledkoch sa neukázala hypoxia, no ale naopak 2 dni, zažívam tvrdnutie bruška keď sa otáča alebo aj v pokoji sa mi to stane .. taktiež mám neskutočnú bolesť v oblasti krížov na ľavej strane je to až priam neuveriteľná bolesť, nedá sa mi sedieť, stať, dokonca ani spať.
    Krčok maternice mám skrátený o 2,47cm
    Viete mi povedať niečo na to? Čo s tým bude ďalej ? Ako sa to bude vyvíjať ? A ako to zvládne moja malička ?
    Mám ísť sekciou, kvôli bronchialnej astme..
    Za odpoveď Vám vopred ďakujem, prajem príjemný zvyšok dňa a veľa úspechov.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaná dĺžka krčka maternice je v 36. týždni tehotenstva v norme. Čo sa týka odhadovanej hmotnosti, neviem sa bližšie objektívne vyjadriť, keďže nepoznám všetky informácie a okolnosti ani výsledky vyšetrení, či je placenta v poriadku, či sú prietoky v cievach plodu, či už v pupočníku alebo v hlavičke v poriadku. Tvrdnutie podbruška a pobolievanie krížov je v 36. týždni normálne. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach je najvhodnejšie tieto otázky smerovať na Vášho obvodného gynekológa, eventuálne už na personál zdravotníckeho zariadenia kde budete rodiť, keďže po ukončenom 36. týždni tehotenstva sa už tehotenské poradne realizujú v nemocničnom zariadení.