Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,311 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotensky test

    , Autor: fragola

    Dobry den..Co okrem tehotenstva moze sposobit pozitivitu tehotenskeho testu?? Namiesto ms som dostala iba slabe spinenie a na tehotenskom teste mam slabuckeho "ducha"..Predpokladam ze tehotna niesom lebo nemam ziadne typicke priznaky..len nerozumiem preco je na teste slabulilinky odtien druhej ciarky..Co vsetko moze ovplyvnit test? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test môže byť za istých okolností falošne pozitívny, napríklad pri infekciách močových ciest, v prípade cýst na vaječníkoch alebo nádorov vaječníkov ako aj pri niektorých poruchách funkcie obličiek.
    Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Problém

    , Autor:

    Dobrý deň s manželom sme malí nechránený sex hneď po skončeni ms..týždeň do zadu teraz mám také slabšie pichanie v podbrušku...snažíme o babo.....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pokračujte v snažení sa. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test.

  • Mozne tehu

    , Autor:

    Dobrý deň prajem chcem sa spýtať 1 Júla som mala ovuláciu ale styk s priateľom sme mali počas všetkých plodných dní populáciu aj deň ovulácie tak na 9 deň po ovulaci som si spravila tehotenský test a vyšiel ako keby veľmi veľmi slabo pozitivny na 12 ty deň po ovulácii som ráno mala na toaletnom papieri taký ružovkastý výtok a dnes má mierne pichá až také slabé tlaky v podbrušku a mám na dotyk boľavé prsníky aj citlivé bradavky ten výtok mohlo to byť uhniezdenie čiže Je tu možné tehotenstvo menštruácia má prísť zajtra ďakujem krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Za predpokladu pravidelného nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť, nehodnotím to však na základe skoro vykonaných tehotenských testov, ktoré môžu byť falošne pozitívne.

  • baktéria e.coli

    , Autor:

    Dobrý deň, 2 mesiace dozadu som začala brat ATB summamed kvôli pleti. Brala som ich 3dni, 4 dni prestávka a ďalšie 3 dni. Menštruácia mi prišla načas, avšak trvala skoro 2 týždne(7 dní trvala, potom dva dni nič a potom zase prišlo také stredne krvácanie) čo som dovtedy mala menštruáciu maximálne 5 dni. Ku koncu bolo to krvácanie už iba pri veľkej potrebe. Tak som išla k doktorovi, ktorý mi robil ster a teda iba cez telefon mi povedal že mam "masívnu" baktériu e.coli a teda že asi tým mohlo byt spôsobené to krvácanie. Predpísal mi ATB zinnat a probiotika. Probiotika som doužívala jedno balenie a kedže sa snažím atb vyhýbať nezačala som ich ešte brat nakoľko krvácanie odvtedy už žiadne nemám a ani iné príznaky.
    S mužom sa snažíme o dieta a aj preto som sa atb brat nechcela...A teraz mi menštruácia mešká 9 dní, myslíte žeby to mohlo byt spôsobené tou baktériu ? tehotenský test som si robila 2x a negatívny...Dá sa baktéria e.coli liečiť aj inak ako ATB? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, infekcia má vplyv na menštruačný cyklus, meškanie môže byť spôsobené infekciou. Osobne si myslím, že vplyvom užívania Sumamedu sa u Vás rozvinula bakteriálna vaginóza. Ak sa jedná iba o vaginálnu infekciu E. Coli, ktorá sa v pošve nachádza bežne, ale je v "harmónii" s Lactobacilmi, a moč bol v poriadku, je vhodnejšie užívať lokálnu vaginálnu liečbu, v závislosti od výsledkov citlivosti na danú baktériu. Klasické probiotiká nemajú na pošvu žiadny vplyv. Jednoznačne odporúčam aplikáciu vaginálnych probiotík na úpravu pošvovej mikroflóry. Počas liečby je vhodná pohlavná abstinencia. Snaženie by som odložil až po preliečení.

  • Problém

    , Autor:

    Dobrý deň. Bola som včera na preventívnom vyšetrení u gynekológa. S priateľom sa o bábo nesnažíme ale ani sa nebránime. Pri prehliadke sa ma doktor spýtal, či som si robila test (mešká mi 2.deň) robila som a bol negatívny. Povedal, že vidí tam niečo čo by mohol byť náznak tehotenstva. (bola to čierna machulka) no môže to byť aj začínajúca menštruácia. Chcem sa spýtať, ak by sa fakt jednalo o tehotenstvo a už na ultrazvuku zazrel čiernu machulku, testy by nemali byť jasne pozitívne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie nevyhnutne. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie práve pre riziko falošnej negativity testu.

  • Môže ísť o tehotenstvo?

    , Autor:

    Dobrý večer,
    Chcela by som Vas poprosiť o radu. Trpím PCOS (menzes mam kazdé 2-3 mesiace). Na poslednej prehliadke u gynekologa mi zrovna dorastal folikul. S manzelom sme skúsili šťastie, ALE.... dnes mám 13-ty deň od ovulácie. Už vyše týždňa mám citlivé prsia a bradavky (pomaly sa ich nemožno dotknúť). Posledné 2-3 dni ma bolí podbruško (kŕče, tupá bolesť až idem do predklonu). Dnes (na 13-sty deň) som si robila tehotenský test, ktorý vyšiel negatívny. Neviem si dať rady čo sa môže diať. Okrem tých pŕs a bolestí nemám žiadny iný príznak.
    Viete mi skúsiť poradiť čo sa môže diať?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o PMS. Vylúčiť tehotenstvo sa však za daných okolností nedá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pre zistenie príčiny ťažkostí, prípadne pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.