Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • dotaz

    , Autor: kristina-5

    Zdravím . S priateľom sme mali orálny sex,po tom čo ejakuloval do mojich úst som to išla vypľuť, vypláchnuť si ústa a umyť ruky.Keďže všetko som vyplula a on sa len utrel servítkou do sucha mohlo mu na prstoch niečo ostať? Po 15min išiel uspokojiť on mňa a dal mi jeho prsty do úst pre zvlhčenie a tak do pošvy (nie hlboko). Mohlo mi v ústach niečo ostať? A oplodniť ma?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že uvedeným spôsobom mohlo dôjsť k otehotneniu.

Podobné otázky

  • Svrbenie pocas menstruacie

    , Autor: Dadulina

    Dobry den, dakujem za odpoved. Mam este podotazku, maju vplyv na vaginalne prostredie aj antibiotika uzivane napriklad na dychacie cesty, podavane peroralne? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak sa navyše jedná o antibiotiká penicilínového radu, je vysoká pravdepodobnosť mykózy. Odsledujte si to.

  • dotaz

    , Autor: nikan

    dobrý deň pán doktor....Prosím vás môže robiť problém s trávením maternica uložená v oblasti slepého čreva?totiž stále som bola v tom, že ma bolí črevo a na sone mi bolo povedané, že ma bolí maternica s vaječníkom, ktoré sú uložené úplne napravo.....môže to robiť problém?už rok a pol chodím po lekároch lebo ma bolí pravý bok v oblasti slepého čreva....cyklus mám 23 dňový, z toho 5dní predtým špiním,5dni je menzes a 5 dní špiním po menzese.....je nejaké riešenie ako si pomôcť? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto je naozaj veľmi ťažké sa bližšie vyjadriť. Príčin môže byť viacero, napríklad endometrióza, adnexitída, PID (zápalové ochorenie panvy), ... Mohlo dôjsť k vytvoreniu zrastov, ktoré môžu spôsobovať ťažkosti. Nepoznám však ani výsledky zápalových parametrov, ani ostatných vyšetrení. Ak nebola úspešná antibiotická liečba, riešením môže byť realizovať diagnostickú laparoskopiu, pri ktorej je možné, že sa zistí príčina ťažkostí.

  • Dotaz

    , Autor: bosorka

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať či je normálne keď mesiac po kyretáži mám silné krvácanie a idú zo mna neviem či to nazvať zrazeniny krvi, alebo kusy .Prvý deň som len špinila tieto problémy nastali na druhý deň večer. Tento mesiac by som mala aj poprvé začať užívať ráno a večer Duphaston. Je mi 55 rokov

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to. Ak krvácanie neustane do pár dní, alebo je veľmi silnej intenzity, vyhľadajte Vášho obvodného gynekológa alebo gynekologickú pohotovosť.

  • Menštruácia

    , Autor: janka666

    Dobrý večer. Mám taký problém vo štvrtok som bola na preventívnej prehliadke kde všetko prebehlo v poriadku. Akurad menší dotaz že mi meškala menštruácia 5 dní. Dr povedala že není vidno aby som bola tehotná ale vzala mi pre istotu krv. A povedala že mala by som dostať čo
    o chvíľa menštruáciu. Po obede som volala o výsledky z krvi ale sestrička mi povedala že dr tam už není že v krvi sa ukázalo že môžem byť tehotná ale že je to na bolesť hlavy že sú tam dajake hodnoty ale že mám prísť na krv opäť v pondelok ráno. No lenže ja som dnes dostala menštruáciu aspoň myslím že je to tak. Nič ma nebolí nič mi nieje mám sa obávať ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne konkrétne výsledky ani všetky okolnosti, nemôžem sa objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Sarcum verticale

    , Autor: oxy

    Dobrý deň p. dpktor
    Chcem sa opýtať som v 21tt a mam niekedy pichanie v kostrci
    Ked ako dieťa som si ju narazila . A bolo mi davno povedane, že ak budem raz rodiť tak len cisarsky.
    Posielam Vam aj moju diagnozu čo to prosim znamena a ci to staci na to aby som mala cisarsky rez.

    Lekársky nález Pacientka dlhodobejšie udáva bolesti v LS chrbtici. Početné trigger a tender points. Zníženie rozsahu pohyblivosti vo všetkých smeroch viac ako o 1/3 pôvodného rozsahu. Rtg diagnostikované Sacrum verticale. Pacientka vyšetrená v roku 2010 .

    Ďakujem a prajem pekne deň












    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Vami popísané dotazy sú čisto ortopedického charakteru, ale znamenajú patológie chrbtice a svalstva chrbtice, ktoré boli ortopédom diagnostikované a ktoré by teoreticky mohli spôsobovať problémy v prípade vedenia pôrodu per vias naturales, čiže spontánneho pôrodu. Nie som však ortopéd a neprináleží mi vyjadrovať sa k záležitostiam a diagnózam nespadajúcim do môjho odboru. Ak spĺňate ortopedickú indikáciu na ukončenie tehotenstva cisárskym rezom, je potrebné mať aktuálny nález od ortopéda, kde ortopéd jednoznačne vyjadrí odporúčanie k ukončeniu tehotenstva cisárskym rezom. O týchto záležitostiach treba informovať obvodného gynekológa ako aj lekárov počas tehotenských poradní absolvovaných v nemocničnom zariadení, kde plánujete rodiť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach ohľadom ortopedických záležtostí sa informujte u Vášho ortopéda. V prípade akýchkoľvek gynekologických nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.