Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,348 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Macmiror

    , Autor: michaelaa

    Dobrý deň, dnes mi gynekológ predpísal tablety MacMiror Complex 500 a chcela by som sa spýtať, či môžem mať počas ich užívania pohlavný styk s ochranou? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas liečby Macmirorom by ste sa mali vyhnúť pohlavnému styku. Pri akýchkoľvek nejasnostiach a ťažkostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ecoli a streptokok

    , Autor: Lenka Lenuška

    Dobrý večer,
    Bola som na preventívnej gynekologickej prehliadke, nemám žiadne problémy, ani výtoky nejaké iné ani svrbenie. Ale napriek tomu mi vyšli Kultivacie pozitívne na ecoli a streptokok candida,doktorka uznala za vhodne predpisat Macmiror 1 tbl. na večer.
    Je to niečo vážne? Doktorka sa mi k tomu zatiaľ žiadno nevyjadrila

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, sú to pomerne časté baktérie, či kvasinky spôsobujúce vaginálnu infekciu. Nemusíte sa obávať. Aplikujte si Macmiror podľa odporúčania. Po skončení liečby si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Kvasinky

    , Autor: Lolu

    Dobrý večer, bola som na gyn.sone a 2 dni po nom som dostala svrbenie ako kvasinky. Riesila som to canestenom tbl+krem. Nasledne som dostala menstruaciu a zdalo sa ze problemy presli. Pocas inf3kcie sme nemali s manzelom styk, avsak manzel priblizne v tom case mal pocit ze ma zapal moc.ciest. Preliecili sme sa s Nolicinom, obaja, avsak manzel zacal mat vytok tiez. Co moze byt pricina. Ku gynekologovi sa neda dostat najskor v decembri. Co to moze byt za bakteria? Staci ked sa budem liecit vag.tabl. Macmirorom?
    dik

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k príčine problému u manžela sa neviem vyjadriť, je však vhodné navštíviť urológa, ktorý urobí potrebné vyšetrenia. U Vás je potrebné realizovať gynekologické vyšetrenie, výter z pošvy na kultiváciu. Myslím si, že Macmirorom si neuškodíte, vyšetreniu sa podľa mňa aj tak nevyhnete.

  • Vnutromaternicove teliesko

    , Autor: lucia7

    Dobry den prajem.
    Chcela by som sa spýtať prosím vás, uz vyse roka mam zavedene vnutromaternicove hormonalne teliesko a momentalne druhy mesiac mam taky problem ze mimo cyklu mam ruzovy vytok. Minuly mesiac som bola kvôli tomu u gynekologa, robil mi aj cytologiu. Vysledky z cytologie boli 2-3 a ze o pol roka mam ist na opakovanu cytologiu a na vysetrenie na prítomnosť hpv virusu. Lenze problém z ruzovym vytokom mam aj dalsi mesiac a dost ma to obmedzuje. Gynekolog mi nasadil macmiror vaginalne tablety. Dost sa obavam aj tej cytologie 2-3, nakolko moja sestra pred rokom prekonala rakovinu prsnika (nebolo to sice geneticky podmienene, ale mam strach). Vedeli by ste mi poradiť prosim ako by som mala dalej postupovat? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu je ťažké sa takto objektívne vyjadriť. Ak sa však jedná o nález CIN II - III, je potrebné to ďalej riešiť na vyššom pracovisku, v nemocničnom zariadení, v zmysle realizovania konizácie.

  • Stafylokok

    , Autor: paula01

    Dakujem za odpoved dnes moj doktor nepracuje, bola tam iba sestra ktora mi povedala ze my vysiel ster z posvy stafylokok epidermdis a ze v takom malom mnozstve ze nerobili citlivost a ze mam dalej uzivat Macmiror. Moj problem je ze nemam ziadne tazkosti ako palenie a podobne iba hlienovity zlty( zlto zeleny) vytok v malom mnozstve tak ani neviem ci mi Macmiror zabera pretoze sam ma zltu farbu a vyteka, no pred mesiacom som ho uzivala na radu doktora iba 5 kusov a vytok sa vratil. Som 21tt mala som uz 4 potraty mam jedno dieta a aj teraz sme sa uz dostali daleko tak mam strach aby sa nieco nezanedbalo. Co by ste poradil? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, staphylococcus epidermidis je prirodzenou súčasťou pošvovej mikroflóry a nie je ho potrebné preliečovať. K spomínanému výtoku sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade akýchkoľvek nejasností alebo pretrvávania ťažkostí navštívte.

  • Macmiror

    , Autor: kativa12

    Dobrý deň, doktorka mi predpísala vag. tablety macmiror. Môžem ich začať užívať, ak v piatok idem vyberať mandle? Z operujú ma potom vôbec? Pripadne bude veľmi vadiť, ak by som si ich nasadila až keď ma prepustia? Nemám neznesiteľné svrbenie pálenie, len občas.... Skor som si ich chcela nasadiť až keď prídem, lebo neviem si prakticky tam veľmi predstaviť vkladať si tie tablety v nemocnici.
    Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užívanie lokálne pôsobiacich vaginálnych antibiotík nemá vplyv na operačný výkon. Nevidím dôvod, prečo by ste teraz nemohli začať s liečbou. Samozrejme, ak liečba znesie odklad a ťažkosti nie sú neznesiteľné, prípadne máte svoje dôvody, môžete s liečbou začať až po prepustení z nemocnice.