Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Anopyrin v tehotenstve

    , Autor: levandulova-111

    Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Chcem sa ešte spýtať, či môžem spolu s anopyrinom užívať aj Paralen? Mám totižto nádchu a dosť ma obmedzuje.

Podobné otázky

  • Anopyrin v tehotenstve

    , Autor: levandulova-111

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, od včera beriem anopyrin 100, raz denne. Moja gynekologička mi totiž zistila kŕčové žily v malej panve, a tie mi spôsobili jednu obrovskú kŕčovú žilu na vonkajších rodidlách, ktorá mi siaha až ku konečníku. Trápia ma bolesti pri státí, sedení, takmer stále. Doktorka mi teda predpísala ten anopyrin, avšak čítala som v príbalovom letáku, že v treťom trimestri sa nesmie užívať, nakoľko môže vážne poškodiť plod. Aká je šanca, že dieťa nebude v poriadku?? Som v 28.tt, vo štvrtok mi začína 29.tt.. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak pacientka z nejakého , či už hematologického, angiologického alebo iného dôvodu užíva Anopyrin, tak v I. a II. trimestri je to bezpečné. Štandardným postupom je, že pacientke sa v III. trimestri Anopyrin zmení na nízkomolekulárny heparín, najčastejšie Fraxiparine alebo Clexane, ktorý sa aplikuje podkožne. Niekedy lekári nechávajú Anopyrin dlhšie, aby pacientka nebola zbytočne "dopichaná". Poraďte sa však so svojim obvodným gynekológom a dohodnite si presný postup liečby.