Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menštruácia

    , Autor: anika

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať 5 dni mi meškala menštruácia a potom som dostala slabí menzes. minulí mesiac som mala dva dni menštruáciu a aj to slabú. Je mi nevoľno ale nezvraciam, prsníky ma tiež bolia ale robila som si test a vyšiel mi negatívne. Brucho mám nafúknuté ako balón a už neviem čo mám robiť. Predtým než pôjdem k lekárovi som sa chcela poradiť. S priateľom by sme chceli babätko. tak teraz neviem či sa máme tešiť alebo nie. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    neviem s čím sa teda potrebujete poradiť,
    teh.test opakujte a ak máte hociaké neistoty navštívte vášho lekára, urobí vám ultrazvuk.ak by sa nejednalo o tehotenstvo môže určiť príčinu vášho stavu, preliečiť vás aby ste bola pripravená na otehotnenie.
    Veľa šťastia
    S podzravom

Podobné otázky

  • Veľmi silná menštruácia

    , Autor: Mravce

    Dobré ráno prajem,
    Prosím Vás čo môže spôsobiť zmeny v menštr. cykle? Mám 39 rokov, posledné mesiace mám vždy o pár dní skôr ako bežne (pre mňa to je zvláštne, nakoľko som mala vždy extrémne dlhé cykly a až posledné dva roky sa mi ustálili na 31dňový cyklus). Menštruácia bola vždy silnejšia/silná, no aktuálne tá, ktorá práve prebieha je extrém. Bez návštevy WC nevydržím hodinu a pol a prepáčte za opis no mám aj veľa zrazenín.
    Neviem, či je potrebné kontaktovať doktora alebo nie.
    Aktuálne sa už na nič neliečim - pár mesiacov dozadu som podstúpila konizáciu
    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa jedná o neobvykle silné krvácanie, určite je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Nevidel som nález, nepoznám ani žiadne bližšie výsledky vyšetrení, okolnosti a informácie, takže takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ani posúdiť stav.

  • Menstruacia po konizacii

    , Autor: Katuuska22

    Dobrý deň,
    Pred tyzdnom som absolvovala zákrok - konizaciu. Po prepustení som nekrvacala, dokonca ani nešpinila. Dnes, 7 deň po zákroku, som začala krvácať. Dátum dalsej menstruacie bol predpokladaný až za 10 dni. Je mozne že menstruacia prišla o 10 dni skôr?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero. Záleží tiež od toho, akou formou Vám bola konizácia realizovaná a či Vám bola okrem konizácie realizovaná aj kyretáž. Je tiež možné, že sa menštruácia dostavila aj skôr. Takto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo cyklu

    , Autor: Veronickw

    Dobrý večer,
    pred 2 týždňami mi skončila menštruácia. Utorok som mala styk, a ma druhý deň sa mi dostavili kŕče, ktoré sa dostavujú pri menstruaci spolu aj s krvácaním.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné bolesti a krvácanie. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problémy s menštruáciou - Vyvolávačka

    , Autor: Mackaaa

    Mám otázku 8.3. som bola u svojho gynekológa s tým,že som mala bolesti v podbrušku. Neprišla mi ani menštruácia meškala cca 13 dní. Vyšetril ma a našiel 3cm cystu na vaječníku, ktorá mi spôsobuje bolesti a pravdepodobne oddialila menštruáciu. No dnes (o dva dni po vyvolávačke) sme mali s partnerom nechránený sex s tým, že ejakuloval dovnútra . Chcem sa spýtať, či je možné otehotnieť ? Je možné, že vyvolávačka tehotenstvo podporí? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj napriek okolnostiam. Áno, aj keď sa podá injekcia na vyvolanie menštruácie v čase, kedy je už žena tehotná, nedôjde k potratu, ale práve naopak, do istej miery sa "podporí" tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Duphaston

    , Autor: Peťka@m

    Dobrý večer prajem snažíme sa s manželom už viac ako rok o druhé babetko doktor mi napisal clostilbegyt po tom injekcie gonasi to som brala 3 mesiace a teraz keď som bola na folikulometriu mi predpísal duphaston cyklus m pravidelný no teraz mi menštruácia mešká 3 dní prsia ma bolia ale menštruácia nikde. Keď som bola na folikulometriu tak povedal ze vajíčka sú male bolo to minulý týždeň (styk mame pravidelne) a už som bola po ovulácii mohlo sa stať že sa nám to podarilo alebo menštruáciu mešká kvôli duphaston keďže ju mam stále pravidelnú. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď nepoznám všetky informácie a okolnosti, vek, ..., ako ani USG nálezy, či výsledky vyšetrení, ak sa Vám nedarí otehotnieť už viac ako rok aj za predpokladu nechráneného pohlavného styku 2 - krát týždenne, je vhodné pouvažovať o návšteve centra asistovanej reprodukcie, kde komplexne vyšetria Vás (vstupné gynekologické vyšetrenie, USG, hormonálny profil, AMH, hematologické, endokrinologické, genetické, imunologické vyšetrenie), ako aj partnera (spermiogram) a na základe nálezov a výsledkov vyšetrení sa určí ďalší postup. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.