Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • čo to môže byť ?

    , Autor: lucka92

    Dobrý deň,
    beriem HAK Belara a týždeň pred dobratím poslednej tabletky som dostala menzes, čo to môže znamenať? Chcem ešte dodať že asi 2 týždne pred tým sa môjmu nešikovnému priateľovi podarilo vyvrcholiť do mňa. Potom som pozorovala mierne bolesti v podbrušku neskôr sa dostavila menštruácia ako som spomínala týždeň pred dobratím poslednej tabletky. Približne pred rokom som v treťom mesiaci potratila môj gynekológ mi nasadil HAK ktoré neskôr prestali vyrábať a zmenil ich na Belaru ktorá mi prve mesiace moc nesedela ale potom sa to ustalo až do teraz. Aká je možnosť toho že by som mohla byť tehotná ?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak užívate tablety dľa doporučení , tehotná by ste byť nemala.
    Krvácanie počas užívamnia niekedy byť môže.Ak však pretrváva špinenie či krvácanie mimo 7 dňovej pauzy, je na zváženie zmeniť HAK.
    Urobte si teh.test pre uistenie
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Krv a vytok

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň som 2,5 mesiaca pi pôrode . Menzes som mala asi len jeden deň minulý mesiac a dnes ssom so našla výtok s prímesou krvi, nikdy som také nemala čo to moze byt ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nástup, či obnova menstruačného cyklu po pôrode je individuálna u každej ženy. Navyše, ak ešte kojíte, môže byť, najmä v začiatkoch, menštruačné krvácanie nepravidelné a aj slabé a krátke, trvajúce napríklad aj deň. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie a špinenie

    , Autor: doda26

    Dobrý deň, písala som Vám cez víkend toto Dobrý deň, mám 29 r. Snažíme sa s manželom o dieťa , mám teraz problém nakolko posledná ms začala 26.9 trvala 5 dni na 8.10 som bola na preventívne kde mi moja gynekologička povedala že dôjde k ovulácii nakolko mám 18 mám folikul nech sa teda cez víkend snažíme tak aj bolo mala som aj v sobotu ovulácie bolesti somztejme nechránený styk bol v piatok o týždeň na to 20 DC som mala hnedé spinenie ráno po prebudení večer pri pohlavnom styku som začala krvácať a museli sme prestať hneď po tom mi to prešlo len na toaletným papieri mám ružové ešte ak dnes prosím čo to môže byt ? ...... v nedeľu ( 22DC už nebolo žiadne krvácanie ani špinenie ) aťž do včera večera 26 DC znovu na toaletnom papieri krv dnes ráno len ružove... nikdy predtym sa mi toto nestávalo preto vám píšem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Príčin môže byť viacero, ak sa nejedná o krvácanie, špinenie si odsledujte. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie

    , Autor: doda26

    Dobrý deň, mám 29 r. Snažíme sa s manželom o dieťa , mám teraz problém nakolko posledná ms začala 26.9 trvala 5 dni na 8.10 som bola na preventívne kde mi moja gynekologička povedala že dôjde k ovulácii nakolko mám 18 mám folikul nech sa teda cez víkend snažíme tak aj bolo mala som aj v sobotu ovulácie bolesti somztejme nechránený styk bol v piatok o týždeň na to 20 DC som mala hnedé spinenie ráno po prebudení večer pri pohlavnom styku som začala krvácať a museli sme prestať hneď po tom mi to prešlo len na toaletným papieri mám ružové ešte ak dnes prosím čo to môže byt ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Tehotenstvo sa samozrejme tiež nedá vylúčiť.

  • Rezanie v pošve

    , Autor: tina254

    Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať jednu otázku.
    Som v 22 TT pri pohybe a hocijakej aktivite okrem ležania má strašne reže v podbrušku je to skôr rezava bolesť v pošve a nedovoľuje mi to nic robiť iba ležať. Keďže chodím do prace kde je sedáva robota myslela som si že aspoň toto bude v pohode, ale už aj sedenie mi vadí.
    Viete mi poradiť čo to môže byť ? Sprevádzajú má tieto bolesti už od začiatku 5 mesiaca, doktorka mi povedala že mi dieťa tlačí na mechúr, ale cítim keď je dole a tlačí vôbec to nie je tá bolesť ktorú mám non-stop pri pohybe.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže ži byť bolesť z naťahujúcich sa väzov závesného aparátu maternice. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup, pripadne Vás výpíše na PN.

  • Pálenie

    , Autor: Mariannkaa

    Dobrý den pán doktor asi cca to bude rok co mam problemy stym ze ma casto páli pošva, boli mi robene stery raz mi vyšla gardenella brala som Entizol a raz potom mykoza odvtedy je moj výter vzdy negativny aj na pohlavne choroby ako su ureaplazmy atd ... ziadna mykoza nič... moja gynekologička si stym nevie dat rady ... tak som šla
    za iným gynekologom ten teda tiez zhodnotil ze mam vsetko zvonka pekne čiste spravil
    mi ster samozrejme bol negativny ... ja uz neviem ako dalej napr pálenie nemám tyzden potom sa to vráti , potom to same od seba zase prejde potom ma to zase napr. tyzden páli dva tyzdne nepali co to moze byt ? kupila som si vsetky nohavičky uplne nove nenosim tango nohavičky periem v hypoalergénom prášku suším
    v sušicke , zehlim ja som uz zufala z toho .. a partner bol tiez skontrolovaný urológom nemal nic ..a nieje to ani sexom zapríčinené lebo ono ma to začne pálit aj ked nemáme styk s muzom. Je to take divne lebo ráno vstanem nic ma nepali a napr zacne ma to palit vecer ked spím ma nic nepáli ... aj stravu som uplne obmedzila nejem muku ani sladkosti .. nebiem uz ako dalej ci este ist koznemu alebo dakujem zatial pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa pravdepodobne jedná o bakteriálnu vaginózu, teda o porušenie vaginalnej mikroflóry. Odporúčam realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a opakované kúry vaginálnymi probiotikami.