Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesť pri pohlavnom styku

    , Autor: gabi2541

    Zdravím chcem sa spýtať .. už asi rok som mala zapachajuci výtok ktorý som neriešila ...keď som sa pýtala môjho gynekologa odpovedal my že mám zlé prostredie pH a ze mám skúsiť niečo na to ako napr. Maldion tak som to neriesila a dala som si ten čo mi aj pomohla asi na dva tri dni ... uz tri mesiace mam noveho partnera a mala som od zaciatku bolesti ked do mna vnikal potom uz nie a on zacal po mesiaci sulozenia somnou mat problemy s mocenim a bolestou tak siel na stery kde mu zistili chlamydie a mne potomtok tiež ...obaja sme dojedli ATB doxyciklin lenze myslela som ze mi bolest prejde ale stale nic teraz ma to dokonca obcas boli len ked ma robi rukou poriadne si tam ani nemozem strcit prst na zaciatku vchodu to mam citlive akoby som to mala poranene taka bolest ked do mna z mojimy bolestami vnikne a chvilu sulozime s bolestou potom to prejde a uz ma to neboli neviem co s tym prosim ak niekto ma nejake taketo skusenosti poradte som zufala a neviem co mam robit :( ci si mam dat predpisat nejake maste na to alebo to mam takto trpet alebo co ..za radu vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vo vašom prípade by som odobrala kompletné stery, o aký typ infekcie sa jedná aby bolo možné to preliečiť.Tým by sa mali vyšetriť všetky vaše ťažskoti.
    na začiatok si kúpte nejaký vaginálny výplach a vitagyn C alebo iný prípravok na obnovenie pH v pošve, uvidiíte ako sa situácia vyvinie.
    Veľa šťastia
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Vulvodýnia

    , Autor: Dadulina

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či máte skúsenosti s vulvodýniou a aké sú jej prejavy? Či spôsobuje problémy len na pyskoch ohanbia v podobe bolesti, alebo môže byť jej príznakom aj svrbenie pyskov, štípanie, opuch, kožné zmeny na tkanive pyskov a svrbenie vnútri pošvy? Bolesť pri pohlavnom styku nie je, ale problémy trvajú už 8 mesiacov. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vulvodýnia sa prejavuje všetkými Vami spomínanými ťažkosťami. Môže byť prítomná aj bolestivosť pri pohlavnom styku. Príčin vulvodýnie môže byť viacero, môžu byť aj kombinované, napríklad infekcia v kombinácii s kožným ochorením. Bez vyšetrenia a poznania bližších informácií a okolností sa Vám však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • zápal

    , Autor: Zuziiik6

    Dobrý deň, pán doktor, chcela by som Vás poprosiť o radu. Som 7 mesiacov po pôrode (nekojím, menštruáciu mám pravidelne). Pred pár týždňami som cítila gynekologické problémy - bolesť pri pohlavnom styku, svrbenie pri vchode do pošvy. Bola som ta výter u gynekologičky, vyšiel mi pozitívne stafylokok. Brala som antibiotickú liečbu - čípky do pošvy a krém zvonku. Lekárka mi povedala, že táto liečba určite zaberie. Lenže po pár dňoch znova pociťujem svrbenie a dyskomfort. Mohlo sa stať, že antibiotiká nestačili? Je niečo z voľnopredajných liekov, čo by mi mohlo pomôcť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu, ktorá je po užívaní antibiotík u žien pomerne častá. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zapach

    , Autor: Dadulina

    Dobry den, pred nejakou dobou sme sa zacali s partnerom snazit o babatko. Odvtedy mi zacali bolesti v podbrusku, v slabinach a v driekovej oblasti. Zacala som tiez citit zvlastny zapach, rybaci. Vytok nie je vsak nicim zvlastny, priehladny, lepivy alebo skoro ziadny. Nasledne som bola preliecena panom doktorom, gynkovax, macmiror, aj nejake antibiotika, hoci teda nic zvlastne kultivaciou ani cytologiou nezistil. Po dobrati liekov sa pokusame znovu. A opat som si vsimla rovnako zvlastny zapach. Vytok opat nijak zvlastny. Bolest pri pohlavnom styku nie je vobec, skor ma to podbrusko a krize bolia pri beznych cinnostiach. Mozu byt tieto tazkosti, zapach, bolesti, sposobene partnerovym ejakulatom? Moze sa jednat o nieco vazne? Existuje nieco, cim sa dokazem preliecit sama, volne dostupnymi liekmi? Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Výtok zapáchajúci rybacinou však môže znamenať prítomnú infekciu, preto je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Adenomyoza

    , Autor: LenMária

    Dobrý deň, na magnetickej rezonancii mi bola nájdená fokálna adenomyóza maternice. Pan gynekológ mi ale povedal, že adenomyoza sa dá definitívne diagnostikovať iba chirurgicky keď sa žena otvorí a že výsledky z MRI pre neho nič neznamenajú a tým pádom to nemá zmysel riešiť. Čo sa týka príznakov tak mám silne menštruačné bolesti a tupú (skôr hlbšie) bolesť pri pohlavnom styku. Tiež sa nám nedarí s manželom otehotnieť. Preto by ma zaujímalo, či je toto naozaj štandardný postup, že sa to nemusí riešiť aj keď MRI nález popisuje. Obzvlášť keď gynekológ vie o tom, že sa snažíme o bábo a už dlhšie sa nedarí. Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj podľa opisu príznakov tažkostí sa môže jednať o adenomyózu. Ak MRI potvrdí adenomyózu, je to hodnoverné vyšetrenie. Liečba, ako aj ďalší postup záleží od viacerých okolností, ako aj plánov do budúcnosti. Ak sa snažíte otehotnieť, hormonálna liečba teraz vhodná nebude. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie ani okolnosti, ako aj výsledky vyšetrení, neviem sa Vám takto bližšie vyjadriť.

  • Bolesti, palenie, výtok

    , Autor: Emilka123

    Dobrý deň,
    Už skoro pol roka mám pálenie v pošve, biely výtok, bolesť pri pohlavnom styku. Na začiatku to boli kvasinky, mykóza, ktorá sa však vyliečila a testy boli už 4 mesiace negatívne čo znamen, že príznaky by mali prestať no neprestávajú. I keď je všetko negatívne, aj testy na iné pohl. choroby doktor mi predpisuje stále len lieky, ktoré nepomáhajú a stále mám palenie, bolesti a výtok. Ako by ste mi poradili?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dôležité je, či boli negatívne aj vyšetrenia na mykoplazmy a chlamýdie a či bol preliečený aj partner, ktorý po Vašom preliečení môže na Vás opäť preniesť infekciu. Skúste si po pohlavnom styku realizovať vaginálne výplachy, užívajte vaginálne probiotiká. Keďže nepoznám všetky informácie a okolnosti, je tažké sa bližšie objektívne vyjadriť.