Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krče

    , Autor: cloe

    Dobry den. Par dni ma uz trapi bolest pod bruchom na lavej strane, mala som pohlavny styk s priatelom a i pri milovani ma to boli, na spidnom pradle mam biely vytok ,neni to kruta bolest ale pri milovani to moc boli.Chcem sa opytat nemam ted moznost zajst ku gynekologicke vedeli by ste mi poradit liecbu doma?Dekuju za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    takto popisne sa dá dosť ťažko určiť odkiaĹ bolesť pochádza a čo ju spôsobuje, možností môže byť viac.Liečbu na doma vám takto poskytnúť nedokážem.Treba navštíviť lekáara , ktorý urobí ultrazvuk, môže sa jednať o cysty alebo nejaký zápalový proces č sa vyhpdnotí zo sterov a kultivácií.Doporučujem návštevu lekáara
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Krvácanie mimo cyklu

    , Autor: Veronickw

    Dobrý večer,
    pred 2 týždňami mi skončila menštruácia. Utorok som mala styk, a ma druhý deň sa mi dostavili kŕče, ktoré sa dostavujú pri menstruaci spolu aj s krvácaním.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné bolesti a krvácanie. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • silná ovulácia?

    , Autor: melkaaa

    Zdravím mám 17 rokov a posledné 3 mesiace môjho cyklu, mávam počas ovulácie mierne hlienovité krvácanie s malou prímesou krvi a jemnými, nie tak častými bolesťami podbruška. Bola som s tým aj u svojho gynekológa, nakoľko som netušila, že ide o ovuláciu a spanikárila som. Teraz som však znervóznela. Na 11 deň cyklu opäť začal hlienovitý priam až ťahajúci sa priesvitný výtok. Na druhý deň (12 deň cyklu) sa pridala prímes krvi. je však tmavo červená miestami až bordová ako pri menštruácií ale stále v ťahavej hlienovej konzistencií. Trvá to už 4 deň, niekedy je to stále také intezívne, niekedy jemný obyčajný hnedý výtok a niekedy to zas zo mňa doslova vytečie. vždy keď sa utriem ťahám so sebou hlien s výrazne červenou krvou a musím používať vložky. Môže ísť iba o silnú ovuláciu alebo sa mám obávať, že je to niečo vážnejšie. Žiadne iné oríznaky nemám iba toto (predvčerom menšie kŕče podbruška ale na úrovni 1 od 0 po 10). Ďakujem za odpoveď. Tak isto som čítala o implantačnom krvácaní ale keďže som vaginálny styk ešte nemala (nie úplne bola iba snaha ale gynkológ povedal, že blana je nepoškvrnená) hneď som túto možnosť vylúčila keďze som mala iba análny sex a penisom sa jemne partner obtrel o vagínu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o ovulačné špinenie a ovulačné bolesti. U niektorých žien sa vyskytuje na mesačnej báze, niektoré ženy to vôbec nepoznajú. Ak ste ešte nemali vaginálny pohlavný styk, tehotná nie ste. Odsledujte si to.

  • Nazov

    , Autor: soiiii24

    Dobry den, mala som nechraneny pohlavny styk den pred planovanym zaciatkom menstruacie, menzes meskal 4 dni.
    Zacal 1.2, pouzila som klasicky tampon a ked som ho vytiahla, bol obaleny vyslovene v kozi, asi 5cm dlhej, 1cm sirokej, ruzovo bielej farby s malou krvavou skvrnou (asi 2mm, na konci koze) po umyti sa to nerozpustilo ani nic, spongiovita textura
    Dnes mam menzes 2. den a je slaby, ako keby koncil, slabo cervena farba, ziadne krce.
    Je dovod na paniku? mohla by som byt tehotna?
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky sa tehotenstvo za predpokladu nechráneného pohlavného styku vylúčiť nedá, za pár dní sa však embryonálne štruktúry nevytvoria. Čo sa týka zašpineného tampónu, skôr v som povedal, že sa jednalo o hlien a slizničnú drť, ťažko povedať. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Ak si plánujete realizovať tehotenský test, najskôr si ho realizujte o dva týždne.

  • Vulva

    , Autor: Gaga80

    Dobrý deň chcela chcela by som sa spýtať otázku. Pred 3 týždňami som bola u svojej lekárky ktorá mi povedala ze mam zápal, potom na druhý deň som navštívila svojho gynekológa ten mi povedal ze mam riadnu mykozu dal mi lieky na vkladanie a to bolo všetko žiadnu kontrolu nevyzadoval. Ako tak to ustúpilo týždeň som bola v práci a teraz 26 som skončila na pohotovosti so silnými krčami v pod brušku tam mi zistili ze mam akútnu cystitidu. Tie kŕče v podbrušku sú už není také ale strašne tlaky mam vo vnutry vo vulve a v konečníku. Je to strašne pichava bolesť vidím všetkých svätých. Už som ozaj zúfalá co robiť. Aj ster mi robil ale asi len z krčku a to bolo dobre

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto bez vyšetrenia a poznania výsledkov už realizovaných vyšetrení, ako aj ďalších nalezov, informácií a okolností sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle za ďalšími špecialistami.

  • Konizácia

    , Autor: Imelda

    Dobrý deň, 16.1.2024 som bola na konizácii kŕčka. Špinila som, bolesť v podbrušku 2dni, bolesť prešla. Od 20.1. mám bolesť v podbrušku, kŕče, nafukuje mi brucho, až na vracanie mi je. Od 20.1. mierne krvácam (ružovkasto-oranžová krv). Menzes mám dostať 3.2. Sú tieto stavy po zákroku normálne, prosím.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie sa po konizácii môže vyskytovať. Môže trvať aj 10 dní. Nepoznám však žiadne informácie ani okolnosti výkonu, nebol som pri výkone, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností je najvhodnejšie navštíviť priamo zdravotnícke zariadenie, kde bol výkon realizovaný, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.