Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,638 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Hak daylla a atb xorimax 500

    , Autor: LuckyLuck

    Dobrý deň, aktuálne beriem atb xorimax500 ,styk bol naposledy pred týždňom ovplyvňujú tiezo atb moju HAK daylla? Nebude problém s toho styku pred týždňom…keď až dnes som zacala bart atb 1tab každých 12 h a vecer beriem tabletu hak-momentálne som na 11 tej, ešte mám ma cumlanie neoangin a probiotiká probiotické. Dr vravela že zieto atb neovplyvnia účinok HAK

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, účinok hormonálnej antikoncepcie môže byť znížený, preto je potrebné používať počas obdobia užívania antibiotík, ako aj aspoň sedem dní po doužívaní antibiotík aj doplnkovú formu ochrany (kondóm). Po tomto období by ste mali byť, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, chránená. Ak ste v čase pred užívaním antibiotík pravidelne užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie, boli ste chránená a tehotná nebudete, nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Blistre si spojiť môžete, po doužívaní druhého blistra si však už urobte sedemdňovú pauzu.