Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia Levonille

    , Autor: Lily712

    Dobrý deň pan doktor chcem sa opýtať ci je to normálne, od januára beriem antikoncepciu Levonille kazdy deň presne ako mam nikdy som žiadnu tabletu nevynechala, nikdy som nemala počas brania ziadne špinenie menzes mi prišiel vzdy v 7dnovej pauze,lenže tento mesiac mi prišiel mendzes o 10dni skôr,najprv hnede špinenie no na druhy deň klasicky menzes aj bolesti vsetko,stále beriem aktívne tablety aj ked teraz krvácam, mala som aj žalúdočné problémy tak som užívala algifen kvapky.Pred týždňom som bola u gyn.a ta mi povedala ze je všetko v poriadku od vtedy som pohoavny styk nemala,takže menzes mam 2x v mesiaci je to prosím vás normálne?nechcem behať ku dr ked som tam bola nedávno,ak by krvácanie trvalo urcite tam pôjdem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, najmä v začiatkoch užívania, sa môže vyskytovať špinenie, prakticky aj počas celého cyklu. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia Levonille

    , Autor: Lily712

    Dobrý večer chcela by som sa opýtať,prvy krát začínam brat antikoncepciu Levonille,prvú tabletu som užila hneď prvý deň ako mi menstruacia prišla, moja otázka znie kedy uz som uplne chranena?ze sa nemusím obávať aby som neostala tehotná?tabletky beriem kazdy den ako mam,teraz momentálne je 4 den co užívam Ďakujem za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užitím prvej tabletky v prvý deň menštruácie, teda v prvý deň cyklu ste chránená prakticky okamžite. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.