Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia vreya

    , Autor: Luci1568452

    Dobrý večer, už som Vám písala ohľadom užívania antikoncepčnej tabletky vreya, ktorá sa mi skoro vždy zasekne v hrdle pri prehĺtaní pre jej malú veľkosť, napriek tomu aj keď ju zapíjam dostatočným množstvom vody a robím všetko preto aby sa to nestalo. Preto sa chcem spýtať či si tabletku môžem vložiť do prázdnej vegánskej kapsuly vyrobenej z buničinovej vlákniny aby som zväčšila veľkosť antikoncepčnej tabletky a tak zabránila zaseknutiu. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takáto malá tabletka sa Vám nezasekne v hrdle, práve naopak, zväčšením objemu prehĺtaného sústa sa zvyšuje riziko zaseknutia. Pri problémoch s prehĺtaním navštívte otorinolaryngológa, môžete mať zväčšené krčné mandle.

Podobné otázky

  • otazka

    , Autor: terinka2312

    antibiotika sa volaju AZIZHROMICYN SANDOZ a antikoncepcia VREYA,ci môzu tieto antibiotika znizit ucinok antikoncepcie,,dakujem vam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie, tieto dve liečivá sa vzájomne neovplyvňujú, a teda aj počas užívania týchto antibiotík ste plne chránená antikoncepciou.