Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Maithalon

    , Autor: Renka22

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Pani lekárka mi zmenila antikoncepčné tabletky z Maithalon na Mistra len teraz začínam s prvým mesiacom týchto tabletiek bude nejak oslabená moja ochrana a ešte sa chcem spýtať tabletky Aflamil a dorziflex nejak ovplyvňujú účinky antikoncepcie? Ďakuje a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená aj počas užívania nového preparátu hormonálnej antikoncepcie. Spomínané lieky neznižujú účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • krvácanie

    , Autor: Renka22

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtaťk kedže moja pani lekárka je pn. Zmanila som hormonálnu antikoncepciu s maithalon na Mistra ale na osemnásty deň som dostala menštruáciu a nedobrala som celý blaster. mám dobrať tie tri tableky normálne alebo ichmám prestať brať. Mám prejsť nazad na maithalon alebo čo mám robiť. Tabletky beriem pravidelne ešte aj presne v ten istý čas. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, hlavne v začiatkoch užívania daného preparátu sa môže špinenie, či krvácanie, vyskytovať aj počas cyklu. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, po doužívaní blistra si urobte sedemdňovú pauzu podľa plánu. Následne pokračujte v užívaní nového blistra hormonálnej antikoncepcie.