Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,854 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • .

    , Autor: slovak.girl

    Reagujem este k mojej vyssie uvedenej otazke. Ak pocas uzivania HAK uzijem aj nudzovu tabletu escapelle, bude nejak ovplyvneny účinok mojej pravidelnej antikoncepcie nasledujuce dni ? alebo budem dalej normalne chranena? Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nedôjde k ovplyvneniu hormonálnej antikoncepcie, ale môže dôjsť ku krvácaniu, či špineniu.

Podobné otázky

  • Doritricin a HAK

    , Autor: Matikk

    Dobrý deň,
    Môžu cmulacie tablety Doritricin na bolesť hrdla, ktoré obsahujú antibiotikum, znížiť účinnosť antikoncepcie Leverette?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, tieto lokálne pôsobiace pastilky nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie.

  • Súrne

    , Autor: Evulik123

    Dobrý večer pán doktor užívam antikoncepciu Leverette viac ako rok mala som menštruáciu a po pár dňoch sa mi nafúklo bruško a pobolievalo ma trvalo to celu noc je možné že by som mohla byt tehotná podotýkam že antiku užívam pravidelne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Príčina nafúknutia a pobolievania podbruška nebude v tehotenstve. Odsledujte si to.

  • Mercilon

    , Autor: Simonček

    Dobry vecer chcela by som sa poradit ohladom antikoncepcie mercilon.Pre podozrenie na trombozu som musela prerusit uzivanie tabletiek a teraz neviem ako zacat uzivat nove balenie. Za odpoved vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najvhodnejšie je sa poradiť s Vašim obvodným gynekológom. Záleží od viacerých okolností, na ako dlho ste prerušili liečbu, v ktorý deň užívania, ... Štandardne sa s užívaním antikoncepcie začína na prvý deň menštruačného krvácania. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Antikoncepcia a ockovanie

    , Autor: katka246

    Dobrý deň, po 600nedeli som začala užívať antikoncepciu Zlynda, dojčím a v dohľadnej dobe by som sa chcela dať očkovať 3.davkou Pfizer. ATK užívam aktuálne 3.tyzden. Viem ze pri začatí užívania antikoncepcie je prvý polrok zvýšené riziko trombózy (i keď veľmi málo), chcela by som sa teda opýtať ci je vhodné dat sa očkovať alebo radšej počkať. Moja gyn je dlhodobo PN tak sa nemám s kým poradiť, ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môžete sa nechať zaočkovať. Užívate jednozložkovú, čisto gestagénovú, hormonálnu antikoncepciu, takže v porovnaní s kombinovanou hormonálnou antikoncepciou je riziko trombózy nižšie.

  • Escapelle

    , Autor: Mimi271

    Dobrý večer,pán doktor. 16.1. som užila tabletku Escapelle a 22.1 som začala krvácať. Predpokladám, že je to vplyv tej tabletky a tehotenstvo by malo byť vylúčené. Rada by som vedela či menštruácia príde vo februári približne v rovnakom termíne ako chodila alebo vobec,taktiez či prebehne ovulácia nasledujúci mesiac alebo to bude nejako blokovane.Prípadne či sa treba chrániť prezervativom alebo je postačujúci aj spermicidny krémom do nasledujúcej menštruácie ako bolo popisovane v pribalovom letáku. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po užití tabletky núdzovej antikoncepcie sa môže menštruačný cyklus znepravidelniť. Záleží tiež od toho, v ktorom dni cyklu ste núdzovú tabletku užili. Samozrejme, aj naďalej je potrebné sa chrániť. Môžete používať bariérovú mechanickú ochranu (kondóm), prípadne aj spermicídny krém. Odporúčam pouvažovať o niektorej z foriem antikoncepcie.