Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie pri HAK

    , Autor: Laurinka7

    Dobrý deň prajem beriem antikoncepciu Zlynda skoro 3 mesiace. Prvý mesiac som špinila, druhý mesiac mi prišlo menstruacia presne . A 3 mesiac mi prišla mensturacia 28.8.2021 trvalo to 5 dní. A 11.9 som začala zase krvácať asi tiež 5 dní a doteraz stále spinim. HAK beriem každý deň presne, nevynechala som ani raz. Pan doktor je to normalne ? Alebo musím ísť ku doktorovi ?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania tohto typu hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytovať. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Spinenie pri HAK

    , Autor: niki-4

    Dobry den
    Uz 4 mesiace beriem HAK Jeanine a par dni pred menzesom zacne bolest brucha ako pred menzesom a slabe spinenie.( este pocas uzivania tabliet) Som aj 4 mesiace po zmrazeni krcka maternice koli ranke a hpv.Myslite ze treba zmenit antikoncepciu alebo este pockat?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, hlavne v začiatkoch, je to pomerne bežné. Odsledujte si to, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. V prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • krvacanie pri sexe

    , Autor: likeastar

    Dobry den,
    som 11 mesiacov po porode a 14 den uzivam Daylette. Mam obcas spinenie ale doktorka mi potvrdila ze je to bezne. Od skoncenia menstruacie som mala 3 krat pohlavny styk a z toho 2 razy som zacala ku koncu krvacat. Chcem sa opytat ci to je sposobene antikoncepciou a ak ano tak myslite ze to je znak pre jej vymenu?
    Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    špinenie pri HAK môže byť, pri novom nasadení, avšak neviem prečo by špinenie malo byť len po pohlavnom styku.
    Využívajte jedno-dve balenia a ak by ťažkosti pretrvávali, potom zvážte zmenu preparátu.
    S podzravom