Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • menštruacia

    , Autor: Anettka

    dobry den pan doktor beriem hatk maitalon v utorok som začala pauzu menzes som dostala v piatok bol taky v norme pre mna no mali sme pohl.styk a menzes mam odvtedy silnejši bojim sa že mi to neprejde :/ minuly mesiac som mala iba dva dni menzes a potom iba slabe špinenie obavam sa že mi to neprejde :/ mohli sme to tym sexom nejako podraždit? dakujem za odpoved vopred

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie môže mať krvácanie z vysadenia rôznu intenzitu. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená aj počas 7 dňovej pauzy. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Stanka12

    Dobrý deň je to normálne, že v prvý deň menštruácie som začala brať Mistru a hneď na druhy deň mi skončila menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to častým prejavom pri prvotnom začínaní s užívaním hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Oddialenie a špinenie

    , Autor: Nnn

    Dobrý deň, beriem HAK karleight.. Minulý mesiac som si kvôli dovolenke posúvala menštruáciu čiže som brala dva blistre po sebe ďalší blister som dobráka normálne menstruacia prišla začala som potom brať nový blister po dobráti placebo tabletiek. Dneska som si dala druhu tabletku z nového blistra a stále mám trosku špinenie môže to byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, špinenie sa môže vyskytovať aj pri pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Tým, že ste si spájali dva blistre, môže sa vyskytovať aj špinenie. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Monulaaa

    Dobrý deň pan doktor v septembri som podstúpila interupciu .
    Odvtedy beriem aj antikoncepciu .
    Pravidelne na minutu presne ani raz nezabudnutá .
    A navyše priateľ má problém ejakuovat ..čiže ak sa mu podarí tak mimo mna .
    Tento mesiac mi však neprišla menstruacia tak som bola nútená urobiť si tehotenský test a je pozitívny .
    Neviete kde sa nemohla stať chyba napriek presnému užívaniu antikoncepcie . ? Ku gynekológovi sa ešte len chystám . A bábätko si tentokrát nechám asi mi je sudene ..ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by ste tehotná byť nemali. Otázne je, či tehotenský test nie je falošne pozitívny. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj za účelom určenia ďalšieho postupu je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Tabletka po

    , Autor: Victoriaaa9583

    Dobrý deň, chcem sa spýtať užila som tabletku po ak by mi nahodou meškala menštruácia ma zmysel si robiť tehotenský test v tých dňoch kedy bude meskat? Alebo kedy sa potom robí test? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Medzi časté vedľajšie účinky patrí znepravidelnenie menštruačného cyklu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • HAK Daylla

    , Autor: anika4176

    Dobrý deň, 3 dni pred začatím menštruácie som mala nechránený styk ale partner sa urobil mimo mňa (užívam HAK Daylla). Menštruacia mi normálne prišla, následne som začala užívať posledný blister a zistili mi trombofiliu. Gynekologicka mi povedala vysadiť antikoncepciu po dobratí tohto posledného blistra. Chcela by som sa opýtať či je možnosť žeby som mohla byt tehotná aj keď sa partner urobil mimo mňa. Bojím sa že nepríde po vysadení potom menstruacia a budem z toho v strese.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste okne chránená a môžete praktizovať aj nechránený pohlavný s ejakuláciou do pošvy. Po vysadení hormonálnej antikoncepcie však samozrejme ochrana pred otehotnením končí a preto je potrebné používať niektorú z ďalších foriem antikoncepcie.