Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,473 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Mercilon

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať či ovplyvní úcinok tablety zvracanie po 10 hod. od jej užití. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie by to už vplyv nemalo mať. Dôležité sú prvé 4 hodiny od užitia.

Podobné otázky

  • Mercilon

    , Autor: Zlatinko

    Dobry den... Chcem sa opýtať používam antikoncepciu mercilon.. Pred 19 dňami som mala menštruáciu.. A začala som užívať ďalšiu tablicku antikoncepcie a po 19 dňoch som začala mať krvavý výtok.. Co to môže byť?? Z čoho to môže byť mala by som radšej zmenít antikoncepciu.
    Toto sa mi stalo už druhý krát.

    Ďakujem krásne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytovať prakticky počas celého cyklu. Nemusí sa jednať o nič vážne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň,
    užívam HAK mercilon od 8/2020 pravidelne.
    Vždy v 7 dňovej pauze na 4, príp. 5 deň dostanem menzes.
    Prvýkrát sa stalo, že v deň uzitia tbl.som po 5 hodinách od uzitia tbl.mala hnačku (nech.pohl.styk som mala v deň uzitia tbl.par hodín pred hnačkou...nasledne po hnačke už nie)..v 7 dňovej pauze som na 5.ty deň nedostala menzes.
    Je to v poriadku alebo je možné tehotenstvo?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže stať, že sa krvácanie z vysadenia nedostaví. Nemusí sa však jednať o tehotenstvo, je to pomerne časté. Za predpokladu jednorazovej hnačky a pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva veľmi malá.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň, užívam horm.antikoncepciu mercilon pravidelne bez hnacky a zvracania.
    13.12.som mala nech.pohl.styk, 22.12.som dostala menzes a sem tam mam jemne steklenie v ľavom podbrušku..chcem sa opýtať na možné tehotenstvo, alebo sa môžem plne spoľahnúť na účinok HAK?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je tehotenstvo veľmi málo pravdepodobné, nemusíte sa obávať.

  • Zabudnutá tabletka

    , Autor:

    Dobrý deň, v prvom týždni som zabudla užiť tabletku (Mercilon), bolo to viac ako 12 hodín a tak som 7 dní pre istotu nemala styk, až na 7. deň už bez ochrany. Môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, postupovali ste správne, tehotenstvo je preto veľmi málo pravdepodobné.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň,
    ak užívam hormonálnu antikoncepciu (mercilon) a v 7 dňovej prestávke sa dostaví krvácanie, znamená to, že nie som tehotna?
    Ako v čase užívania HAK zistím, že som tehotná?
    Môže sa stať, že sa krvácanie vôbec nedostaví?
    Kedy je potrebný teh.test? Ak sa krvácanie nedostavi, alebo aj keď sa dostaví? Po akom čase od nech.pohl.styku?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá a nie je nutné realizovať tehotenský test. Počas 7 dňovej pauzy sa môže, ale aj nemusí dostaviť krvácanie z vysadenia, neznamená to ale tehotenstvo. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, nechránený pohlavný styk pri pravidelnom užívaní hormonálnej antikoncepcie mať samozrejme môžete.