Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Oneskorenie

    , Autor: Lula2222

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Mali sme s priateľom pohlavný styk aj s ejakuláciou, ale antikoncepciu tabletku som si zobrala až hneď po tom. Tak či budem chránená alebo nie. Tabletku beriem pravidelne. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie ste chránená.

Podobné otázky

  • Oneskorenie tabletky

    , Autor: Anička06

    Dobrý deň, antikoncepciu užívam o 16:00 hodine ale tabletku som zabudla vziať a spomenula som si na to až o 20:00h. Medzitým sme mali pohlavný styk aj s ejakuláciou. Som chránená stále ? Tabletky beriem pravidelne. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Nemusíte sa obávať. Aj keď sa odporúča užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie v približne rovnakú hodinu, pár hodinový posun (do 12 hodín od času obvyklého užitia) nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, teda nedôjde k jeho zníženiu. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Oneskorenie užitia

    , Autor: A1645

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať normalne beriem tabletku niekedy v rozmedzí 19:40-20:40 ale včera večer som zabudla a saka si ju až 8:45 a chcela som sa spýtať či treba užívať doplnkovú antikoncepciu alebo dom ešte chránená

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čas užitia je hraničný, preto je vhodnejšie sa nasledujúcich sedem dní, okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, chrániť aj doplnkovo (používať kondóm). Do budúcna si dávajte na pravidelnosť užívania pozor.

  • Meskanie menstruacie

    , Autor: Anička666

    Dakujem za otpoved ...este jedna poznamka moze suvisiet to oneskorenie menstruacie aj z hormonalnou nerovnovahou ? A ked uz ste spomynali ten prerusovany styk ze to neni antikoncepcia tak to uz by som bola viac krat tehotna preto som nechapala preco sa mi nedostavila ...a v pripade ak partner nevyrcholil ze sa neurobil vobec ...mohla by som otehotniet aj tak ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermie sa nachádzajú v malom množstve aj v prostatickom sekréte známom ako “kvapka lásky”, preto k otehotneniu môže dôjsť aj bez ejakulácie. Samozrejme, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi iným aj hormonálna nerovnováha. Odsledujte si to.

  • Oneskorenie tabletky

    , Autor: A1645

    Dobrý deň chcela som sa spýtať normálne beriem tabletky o siedmej ale postupne počas týždňa sa mi to pomaličky posúvalo na ôsmu poslednú tabletku som brala 20:20 a na ďalší deň som na to zabudla ale spomenula som si ráno a o siedmej som si ju dala. Mam brat doplnkovú antikoncepciu alebo je to vpohode.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti užitie zabudnutej tabletky hormonálnej antikoncepcie do 12 hodín od času obvyklého užitia nevyžaduje používanie doplnkovej formy antikoncepcie. Ak si chcete byť istá, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a nasledujúcich sedem dní používajte aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Otázka

    , Autor: nika-1994

    Dobry deň pán doktor chcela by som sa spytat uzivam antikoncepciu už vyše 3 rokov včera do mna partner ejakuloval antikoncepciu uzivam kazdy deň ale nie v presne rovnakom case napr jeden deň si dam o 20:00 druhý deň o 23:00 proste nedávam sk každý deň v tu istú hodinu ale nikdy som na žiadnu tabletku nezabudla. Je tam možnosť na otehotnie?mám dosť obavy dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Párhodinové rozdiely v užití tabletky hormonálnej antikoncepcie nemajú na jej účinok vplyv. Vplyv by mohlo mať oneskorenie užitia o viac ako 12 hodín od času obvyklého užitia. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.