Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antika

    , Autor: Žofi

    dobrý deň mám otázku. beriem hatk, dnes som začala 2 balenie, tbl som užila o 21:00. Môžem otwjoteniet keď mi včera skončila 7 dňová pauza a tabletku som užila až teraz večer? ďakujem za odpoved☺️

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená aj počas sedemdňovej pauzy. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Antika. Karhla

    , Autor: Nataliaa12

    Dobrý deň , mam 24r. Som rok po cisárskom D vodičkami. Už rok beriem antikoncepciu Karhla do teraz mi menzes chodil dobre od pondelka do nedeľa som mala 7dnovu pauzu . Na trefu deň mieste ( čo je streda) nedeľa koniec . No terat mi prišli dneska . Poslednú tabletku som zjedla ale mierne slabo krvcam a k tomu hnedé spinenie? Neviete mi prosím povedať že prečo? Vi to je menzes alebo dsco iné ? Posledný týždeň som bola strašne nervózna , precitlivena čo som si aj poplakala. A cítila som sa inak aj som mala asi zo tri dni take silnejšie kŕče v bruchu . Ďakujem tá odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa špinenie, či slabé krvácanie, najčastejšie do hneda, môže vyskytovať. Časté je to najmä v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie, ale môže sa občas objaviť aj pri dlhodobejšom užívaní. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antika

    , Autor: Balinka123

    Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať.. užívam HAK Daylla a zabudla som užiť 2 tabletky po sebe (v nedeľu som zabudla užiť tabletku o 18:00 a užila som ju na druhý deň o 11:00 na obed) a na druhý deň to iste.. s partnerom mávame nechránený pohlavný styk ale bez ejakulácie dnu. Prosím vás aká je šanca otehotnenia? Mam strach pretože vždy mávam menzes 3.deň po užite poslednej tabletky a dnes je 4.deň a nič neprislo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností môže byť účinok hormonálnej antikoncepcie znížený. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia nemusí dostaviť vždy. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes

    , Autor: Aduszia

    Dobrý deň mám taký problém. Gynekologička mi predpísala HAK s najnižším hormónom (Gefemin). Začala som ju brať od prvého dňa menštruácie teda 13.9. 2021. Sem tam som zabudla zjesť ale to nie je podstatne. Bolelo ma podbrusko tak som ju vysadila od tohto týždňa som ani jednu nezjedla. Lenže včera ma bolelo moc podbrusko až chrbát ma bolel a dneska ráno som dostala menzes. Volala som gynekologičke povedala mi že : táto antika ma veľmi nízky hormón tak mi nevie usporiadať ciklus aby som zjedla 2tabletky dneska ak mi to do pondelka neprejde aby som prišla na kontrolu. Lenže som jej zabudla povedať ze od tohto týždňa tabletky už neberiem. Bojím sa ze keď zjem tie tabletky 2naraz že mi to poškodí niečo a nebudem môcť mať dieťa. Čo mám robiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bolesť v podbrušku je možným vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie. Nepovedali ste gynekologičke veľmi podstatnú informáciu. Za daných okolností nemá zmysel teraz užiť dve tabletky hormonálnej antikoncepcie. Nemá to žiadny súvis s poškodením ani z nemožnosťou mať dieťa, ale rozhodí a znepravidelní sa Vám úplne menštruačný cyklus, rovnako tak už nie ste chránená pred otehotnením. Odporúčam obvodného gynekológa informovať o všetkých informáciách a okolnostiach.

  • Výtok

    , Autor: Paula124

    Dobrý deň, 14ty deň beriem antikoncepciu Sirmya. (Pred 7dňovou pauzou som brala polroka Karhlu.)
    Asi pred 2 dňami som začala mať taký ružový výtok sem tam s krvou. A bolesť v podbrušku. Je možné že je to nová antika že sa mi organizmus prispôsobuje? Alebo to môže byť hladinou hormónov?
    Mám sa chrániť inak alebo toto je bežná vec a neovplyvňuje účinnosť antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne bežná vec. Prakticky ste si sama odpovedali. Účinnosť hormonálnej antikoncepcie nie je za predpokladu pravidelného užívania znížená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Priberanie

    , Autor: Aduszia

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať brala som antiku DAYLLETE a za mesiac som pribrala 3kg. Je antika ktorá odôvodňuje alebo sa nej schudne? Z 50kg mam 58 je to neuveriteľné

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bohužiaľ, je to jeden z najčastejších vedľajších, ako aj nežiadúcich účinkov hormonálnej antikoncepcie. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám môže predpísať iný preparát nízkodávkovej hormonálnej antikoncepcie.