Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia Desirett

    , Autor: 5ka2

    Dobrý den pán doktor chcela by som sa spýtať začala som pred 20 dňami brat antikoncepciu Desirett a od vtedy stále krvacam. Je to v poriadku kým si organizmus na HA zvykne alebo ju radšej vysadiť. Čo by ste mi poprípade navrhli ešte stále kojim. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v začiatkoch užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie aj počas užívania tabliet môže vyskytovať. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Opuchy

    , Autor: Lienka20

    Dobrý večer,

    chcela som sa spýtať, či môže antikoncepcia Desirett (7mi týždeň užívania) spôsobovať opuchy, hlavne nôh a prstov na rukách.

    Keď som pracovala a celý deň stála na nohách,nohy som mala opuchnuté (s aj bez antikoncepcie), potom som si dala spraviť kŕčové žily, nosila som do práce a pri záťaži kompresnéé pančuchy a opuch zmizol (aj cievny lekár povedal, že po odstránení žil a refluxu mi zmizne aj opuch, čo naozaj aj zmizol).

    Avšak momentálne som bez práce doma, beriem Desirett 7mi týždeň a nohy mi opuchajú. Môže to spôsobovať práve tá antikoncepcia? Opuchy som postrehla práve v posledných týždňoch. Predtým pri axia daily takéto problémy neboli.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hormonálna antikoncepcia môže svojim vedľajším účinkom, čo je aj zadržiavanie vody, spôsobovať opuchy končatín. Záleží aj od preparátu hormonálnej antikoncepcie.

  • Zmena antikoncepcie

    , Autor: Anina84

    Dobrý deň, môže sa užívať antikoncepcia Desirett aj po ukončení dojčenia? Môže to mať vplyv na zvlhcenie pošvy, tým ze už nedojcim a ju beriem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, Desirett môžete používať aj po skončení dojčenia. Spomínané príznaky môžu byť vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie.