Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • pharmatex

    , Autor: imi0311

    dobry den!
    mali sme styk s priatelkou bez kondomu. pouzivali sme si lokalnu antikoncepciu pharmatex tabletky 2 kusy do posvy. styk sme mali bez ejakulacii do posvy. moze sa stat ze sa otehotnila? kolko percent je sanca na to? dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný prípravok je lokálna antikoncepcia so spermicídnym účinkom a antiseptickým účinkom. Ak ho partnerka užila podľa návodu, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Percentuálne Vám to vyjadriť neviem.

Podobné otázky

  • Ochrana od nového blistra

    , Autor: Janka-0

    Dobrý deň, písala som vám ohľadne HA a pharmatexu. Ak som užívala antibiotika minulý blister, následne som mala pauzu a v stredu som začala užívať nový blister tak som chránená od prvej tabletky nového blistra? Čiže som ten pharmatex ani nemusela použiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste užívali antibiotiká, ktoré na účinok hormonálnej antikoncepcie nemajú vplyv, nemalo zmysel sa chrániť doplnkovo. Ak ste aj užívali antibiotiká, ktoré môžu mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie počas 5 dní, bolo sa potrebné chrániť počas celej doby užívania, ako aj ešte 7 dní po doužívaní. Preto mi za daných okolností vychádza, že doplnková ochrane nebola potrebná. A v tomto prípade ani nebola účinná, keďže ste po dvoch hodinách vošli do bazénu.

  • Pharmatex a bazén

    , Autor: Janka-0

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu pravidelne ale minulý blister som užívala antibiotika.na 5 dní počas užívania druhého týždňa a kde som sa chránila aj inak. Následne som mala 7 dňovú pauzu kde som mala len hnedý hlien čiže menštruácia nebole ale bola som na hcg z krvi a vyšlo negatívne, čiže tehotná nie som. Ale v stredu som začala užívať nový blister a mala som aj sex v stredu o 23 hod kde som použila pharmatex a aj včera kde som použila pharmatex ale po 2 hodinách a aj po pár minútach od styku sme šli do bazéna. Chcem sa opýtať či to je problém alebo to nevadí lebo som od nového blistra už normálne chránená antikoncepciou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností nebolo nevyhnutné použiť aj doplnkovú formu antikoncepcie - Pharmatex, ktorý bol aj tak vo Vašom prípade neúčinný, nakoľko ste po jeho aplikácii vošli do bazéna. Tehotná by ste za daných okolností byť nemali. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Pharmatex a neplodnosť

    , Autor: martin531998

    Dobrý deň, chcem sa spýtať že či pri dlhodobom užívaní Pharmatex tabletiek do vagín spôsobuje neplodnosť u mňa a partnerky. Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Pharmatex nemá vplyv na plodnosť, ani Vašu, ani Vašej partnerky. Je to niečo obdobné, ako keby mal kondóm spôsobovať neplodnosť.

  • Choroba a účinok antikoncepcie

    , Autor: Janka-0

    Dobrý deň, užívam HA leverette ale som chorá a občas si dám sirup stodal a tantum verde. Chcem sa opýtať som normálne chránená? Stratila som hlas, mám hlieny a občas pokašliavam. Ale včera okolo 2 ráno som mala styk (mala som aj Pharmatex ale 35 hodin pred použitím Pharmatexu som mala kúpeľ v čistej vode a tak neviem či Pharmatex účinkoval. Po Pharmatex som sa osprchovala až po 16 hodinách s mydlom čiže to je ok) mám sa obávať tehotenstva alebo som chránená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané preparáty nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená.

  • Antibiotiká

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette avšak som ochorela a asi bude musieť užívať antibiotiká. Doteraz som 2 dní som mala len jednu septolete pastilku, sirup stodal a tantum verde. Dnes nad ránom som mala aj styk, chráneny Pharmatexom keďže som si nebola istá či som chránená. Ale chcem sa opýtať ako to bude ak si od zajtra nasadím antibiotiká. Bude ten styk pred antibiotikami chránený a neotehotniem z neho? Pri antibiotikách sa samozrejme treba chrániť aj inak

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od toho, aké antibiotiká Vám budú predpísané. Niektoré antibiotiká nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie a nie je potrebné sa chrániť aj doplnkovo, iné zas ovplyvňujú účinky hormonálnej antikoncepcie do značnej miery a preto je potrebné používať aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).