Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Blistre v HAK

    , Autor: vaness11

    Dobrý deň. S priateľom sme mali nechránený styk 7.2. aj v vyvrcholením do mňa. Tabletku beriem pravideľne okolo 2 mesiacov presne o 23:00. No akurát v ten deň som zaspala a tabletku si dala až o 9:00 ráno. Užívam tabletky Adele, píše sa že ak som užila tabletku do 12 hodín, by som ešte mala byť chránená. No nižšie sú pokyny presne pre koľký týždeň blistra to bol. No ja začínam tabletky brávať vždy zo spodného riadku. Tým pádom neviem, či mysleli prvý týždeň blistta ako takého, alebo prvý týždeň čo blister užívam. Ak by to bolo že čo ho užívam, bol by to prvý týždeň, ak blistra alo takého tretí týždeň, takže som zmetená a neviem ako mám ďalej postupovať. Zatial som tabletky brala (včera) normálne znova o 23:00. Len, ak by som už aj tehotná bola, nechcem náhodou prípadnému dieťatku uškodiť ďaľšími tabletkami. Vedeli by ste mi poradiť? Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 1.týždeň je braný ako 1. týždeň užívania, teda od 1.-7. dňa cyklu. Ak užívate tablety hormonálnej antikoncepcie pravidelne a užili ste tabletu hormonálnej antikoncepcie do 12 hodín od zabudnutia, ste plne chránená, nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.