Poradňa gynekológa

Gynekológ
5,527 otázok , Gynekológ

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • antikoncepcia

    , Autor: viki927

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať či je možné tehotenstvo, ak antikoncepciu beriem pravidelne a niesom si vedomá ziadnej chyby, menštruácia prišla na tretí den od vynechania antikoncepcie ale len vo forme akehosi spinenia ktore s prestavkami trvalo asi 3 dni.Test som si robila asi 21. den od styku a bol negativny , ale asi 2 tyzdne od konca menstruacie mam nafuknute brucho, naliatejsie prsia a trochu su aj bolave...antikoncepciu beriem asi 6-7 mesiacov.
    Ďakujem
    S pozdravom

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je iba slabé menštruačné špinenie z vysadenia pomerne bežné. Čo sa týka nafúknutého podbruška a citlivejších prsníkov, pripisujem to skôr vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Daska

    Dobry den pred 3 dnami som dobrala antikoncepciu 1 blister teraz mam 7 dnovu pauzu a zatial krvacanie z vynechania nikde je to problem ked ho nebudem mat ? Chcem sa spytat ako som uzivala anrikoncepciu gynekologicka mi zistila zo sterov njaku brusnu vyroza a streptokoky tak sa chcem spytat ci som bola chranena aj ked som mala obcas hnacku teraz o par dni mam dostat menstruaciu a mam krce raz na pravej strane podbruska a raz na lavej tak ci som bola plne chranena a ci nemozem byt tehotna dakujem za odpoved .

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, štandardne sa krvácanie z vysadenia dostaví na 2-3 deň, ale niekedy sa môže stať, ze pride aj neskôr, alebo nepríde vôbec. Dodržte 7 dňovú pauzu a pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet aj v prípade, že by ste ešte špinili. Nepoznám všetky okolnosti, ale pozitívny výter z pošvy na streptokoka účinok antikoncepcie nezníži. Neviem, čo si mám predstaviť pod pojmom občasná hnačka, preto sa k tomu bližšie neviem vyjadriť, ale ak Vás len občas prehnalo, účinok antikoncepcie by znížený byť nemal. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Daska

    Dobry vecer chela som sa spytat pred 2 tyzdnami som dostala menstruaciu a zacala som hned brat od prveho dna menstruacie antikoncepciu dienorette , berem ju 2 tyzdne a este som nedobrala cely blister a dnes vecer som zasa dostala menstruaciu je to normalne ? A ked budem mat 7 dnovu pauzu budem chranena ? Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je špinenie pomerne normálne. Vo Vašom prípade sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o ovulačné krvácanie. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a po dobratí všetkých 21 tabliet dodržte 7 dňovú pauzu a po jej skončení pokračujte v užívaní ďalšieho blistra. Za predpokladu, že užívate tablety hormonálnej antikoncepcie pravidelne, ste chránená aj počas 7 dňovej pauzy, nemusíte sa obávať. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • antikoncepcia

    , Autor: viki927

    Dobrý den,
    pisala som vam vcera ohladom menstruacnych priznakov tyzden pred urobenim prestavky.Pod tymto som myslela nafuknute brucho a mierne bolesti v nom, citlive a zväcsene prsia, bolesti v krizovej oblasti. Je to v poriadku alebo je to tehotenstvo? Test som robila po 6 dnoch od posledneho styku aniesom si vedoma ziadneho pochybenia pri brati antikoncepcie.
    Ďakujem
    S pozdravom

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, podobné príznaky sa môžu výskynut aj týžden pred plánovaným krvácaním z vysadenia hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek nejasnostiach ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva pri podozrení na zlyhanie hormonálnej antikoncepcie navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberov a vyšetrení vylúči alebo potvrdí pripadné tehotenstvo a určí další postup.

  • antikoncepcia

    , Autor: viki927

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať či je v poriadku pociťovať menštruačné príznaky týždeň pred vynechaním užívania antikoncepcie na 7 dní alebo je to tehotenstvo? predtým som mala takéto príznaky až keď som si urobila prestávku. Niesom si vedomá žiadneho pochybenia pri užívaní, tablety beriem pravidelne maximálne s 20 minútovým odstupom od pravidelného času. Test som si robila asi po 6 dňoch od posledného styku, a vyšiel negatívne. Minulý cyklus som mala skrátený keďže mi prišlo nevoľno a jednu tabletu som vyzvracala. Môžu byť tieto príznaky spôsobené aj tým skrátením cyklu o jeden deň?

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, neviem, čo si mám predstaviť po pojmom "menštruačné príznaky". Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa môže vyskytnúť aj špinenie počas cyklu, aj bolesti v podbrušku. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, odsledujte si cyklus ako aj krvácanie z vysadenia. Nemyslím si, že je to spôsobené skrátením cyklu o deň. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hak

    , Autor: Veronika

    Dobrý deň
    Beriem Hak Aristelle z dôvodu že nemala som krvácanie vyššie 2 rokoch aby sa mi cyklus upravil. Teraz som vzala 7 tbl z 21 a zámerne som vynecahala 8-9 koli ovulácii keďže sa snažíme o bábätko a ináč to neide tak prvýkrát som skúsila ale počas tých 2 dňoch som na 3 deň dostala krvácanie teraz neviem či mám užiť ďalej lieky tu 10 tbl alebo počkať kým skončí krvácanie . Ešte mam otázku či je daka šanca na otehotnenie ďakujem

    Odpovedá: Gynekológ

    Dobrý deň, hormonálna antikoncepcia slúži na zabránenie otehotnenia. Ak dôjde k vynechaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie, do 2 - 3 dní dôjde ku krvácaniu z vysadenia. Pri užívaní hormonálnej antikoncepcie je šanca na otehotnenie minimálna. Navštívte Vášho obvodného gynekológa.