Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vnútromaternicové teliesko DANA

    , Autor: lily10

    Dobrý deň,
    mám dve detičky, od septembra mám zavedené teliesko dana. Doteraz menštruácia ako tak v poriadku - mala som vždy pred menzesom najprv výtok, potom silnejšie krvácanie, no vždy prišiel aj keď trval dlhšie. Na kontrolu som bola v novembri - vraj všetko v poriadku. Teraz som mala dostať menštruáciu v nedeľu 5.1. avšak nič... Približne tri dni pre začiatkom som mi bolo cez deň troška zle - na odpadnutie, potom všetko v poriadku no a potom ďalšie dni som mala také bolesti ako pred menzesom - troška bolesti v podrbrušku prevažne na ľa vej strane... + taký výtok možno len raz - dva krat za deň troška tmavší s prímesou hnedej akokeby s krvou. Zhruba 4-5 dní pred tým čiže v stredu - štvrtok min. týždeň som začala mať pálenie v pošve, ktoré ešte trvá no a dobrala som akurát vo štvrtok penicilín. Pohlavný styk sme mali cca 3x, z toho ejakuát skončil 2 x mimo pošvy ... Môžem byť opäť tehotná, resp. meškanie môže byť spôsobené antibiotikami, či tým pálením v pošve... Mohla tak skoro zlyhať DANA? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nemusí sa jednať o graviditu, je to málo pravdepodobné, avšak samozrejme 100 % sa to nedá vylúčiť. Urobte si tehotenský test. Po užívaní antibiotík sa bežne objavuje mykóza, a ochorenia veľmi často spôsobia meškanie menštruácie.