Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • môžem byť tehotná

    , Autor: petrass

    Dobrý deň
    Chcela by som sa opýtať či môžem byť tehotná, keď som mala nechránený pohlavný styk na 6. deň užívania HAK Cerazette. Tabletky užívam už 6 mesiacov, ale pred týmto novým balením som mala asi 7 dňovú prestávku v užívaní. Ešte dojčím.
    Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po 7 dňovej pauze tejto antikoncepcii je to podobné ako keby ste začínali s užívaním antikoncepcie po prvýkrat. Preto na 6 deň ste nemuseli byť ešte plne chránená. Aj keď je pravdepodobnosť relatívne malá, že by ste otehotneli, určíté riziko jednoznačne existuje.

Podobné otázky

  • Apreg

    , Autor: Verča57

    Ak mam nafuknute podbrusko po tebletke po, mozem byt tehotna? Kramy som dostala do 5dni od užitia tabletky, vsetko normalne ako som mala aj predtym len to nafuknute podbrusko ma trapi neviem co to je alebo preco to tak je, nikdy predtym som nemala take nafuknute podbrusko, ked si ho chytim mam skor pocit ako keby som tam mala vzduch alebo nedbytocnu vodu a preto by som sa chcela opytat co to moze byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletky núdzovej antikoncepcie majú viacero vedľajších, či nežiadúcich účinkov. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Šanca na otehotnenie

    , Autor: Anonym6

    Dobrý deň, s mužom sme mali 3x pohlavný styk, medzi nimi vždy 2h prestávka. Aká je šanca že môžem byť tehotná keď vždy na začiatku každého razu sme nepoužili kondom ale nasadili ho až po minúte. Mohli tam byť spermie z predošlého razu? O dva dni mam ovulaciu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Samozrejme, za daných okolností môže dôjsť k otehotneniu.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Tessa26

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu sunyu. Pravidelne a nikndy nevynecham ani jednu tabletku. Moj priateľ sa domna spravil včera. Však nemôžem byt tehotná potom? Dúfam že nie . Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená, teda môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia daylla

    , Autor: Viki123

    Dobrý deň. Už dva roky užívam antikoncepciu daylla. Mávam silné bolesti hlavy najmä keď som vonka. A menštruáciu som mávala doteraz normálne 5 dni. A už druhý mesiac mam úplne slabú a trvá 2 dní,ale to len také špinenie. Tento mesiac som mala aj kŕčové bolesti v bruchu keď som mala pauzu 7 dňovú. Chcela by som sa opýtať môžem byť tehotná? Nechuti mi ani jest, iba veľa pijem a nikdy som takéto problémy s nou nemala. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. Slabé a krátke krvácanie počas užívania hormonálnej antikoncepcie je pomerne časté. Čo sa týka nechutenstva, príčin môže byť viacero. Nevylučujem, že sa u Vás prejavujú vedľajšie, či nežiadúce účinky hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Tessa26

    Dobrý deň prajem. Mala aby som otázku. Užívam antikoncepciu pravidelne, ani raz som nevynechala jednu tabletku. Menstruacia mi vždy príde na 2-3 deň, ako stále. Teraz beriem zase blister tabletiek, ale mala som gastro problémy-riedku stolicu, a trosku bolest brucha. Chcela by som sa spýtať, môžem byt tehotna ? Nerada by som bola. Tabletky beriem pravidelne. A pohlavný styk nemám každý deň, a taktiež moj priateľ sa nespravi stále do mna.
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedošlo k opakovaným hnačkám, či zvracaniu do 3 až 4 hodín od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie a tabletky užívate pravidlene a správne, tehotná nebudete. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.