Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,200 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • HCG

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dorby den ja by som sa vas chcela spytat, ze co znamena ked mi z krvnych testov vysli Beta hCG 0,001???znamenato zacinajucu alebo konciacu tehotnaost???nemoze to nejako ovplyvnit antikoncepcia Minisiston alebo nejake ine tabletky???dakuejm za odpoved

Podobné otázky

  • Hnedý vytok

    , Autor: Katariiiiinka

    Dobrý deň, Som v 5tt, hcg 200, na sone vyzeralo byt všetko ok. Včera som bola u gynekologicky a bolo všetko ok. Už týždeň užívam ráno a večer progesteron- no včera večer som zabudla. Ráno som sa zobudila a mala som trocha ružového výroku a tedaz celý deň hnedý, nie je ho veľmi veľa ale je, momentálne nemám bolesti. Myslite, že je to kvôli progesteronu? Mám ísť na pohotovosť alebo je to ok? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri hladine 200 si neviem predstaviť, čo na sono vyzeralo OK, lebo je to veľmi nízka hladina na to aby sme videli plod. Netreba ísť na pohotovosť, vývoj plodu sa nedá ovplyvniť, stačí ultrazvuková kontrola podla objednania.

  • Hcg 27

    , Autor: Katariiiiinka

    Dobrý deň prajem, chcela by som sa prosím spýtať. V pondelok som bola u doktorky, povedala že som tehotná. 5tt/1 a vzala mi krv na hcg- dnes som dostala výsledky hodnoty 27jednotiek. Myslite, že je to ok? Doktorka povedala že počkáme 2 týždne a uvidí sa. Chcela by som vedieť či sa tešiť alebo báť. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    treba počkať, je to naozaj veľmi nízka hodnota a uvidíte aká bude dynamika, z jednej hodnoty sa nedá určiť, či je to dobrá gravidita, alebo včasný potrat.

  • Klesajúce hcg

    , Autor: katarinaa

    dobry den, som v nemocnici kvoli podozreniu na mimomaternicove tehotenstvo. Poslal ma sem moj gynekoog kvoli pomalemu rastu hcg. V nemocnici som od štvrtka - vtedy bolo hcg 1222. Začala som špiniť a krvacat. Po necelych 48 hodinach kleslo hcg na 933. V maternici ani mimo maternice nič nevidia. Myslite že to vyzera ako mimomaternicove alebo skor ako potrat? Bude podla vas potrebny nejaky zakrok ak sa krvacanie same spustilo a hcg klesa? Bolesti nemam. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to sa nedá odpovedať, v každom prípade je to neprosperujúca gravidita a je potrebné dosledovať hladiny HCG do negativity.
    Ak by neklesali, je možné Vás zaliečiť pomocou metotrexátu, tak ako je to v štandardnom oporučenom postupe.

  • Anembryomola a samocistenie

    , Autor: Jana222

    Dobry den, dakujem za odpoved. Mozem teda este pockat aspon do toho pondelka 15.4. ked mi vezmu HCG a nasledne podaju ten liek na cistenie? Teda vratane dneska 3 dni to este vydrzi, ked nemam tazkosti? Dakujem.

  • Anembryomola a samocistenie

    , Autor: Jana222

    Dobry den, bola mi diagnostikovana anembryomola. Pred tyzdnom HCG bolo vyse 1300 a vcera uz bolo presne 21800. Som ca 11.tyzden, zatial este HCG stupa a sliznica maternice je vysoko. Na dalsi odber mam ist 15.04.2024. Moj gynekolog ma strasi nejakou invaziou, ak nepojdem na kyretaz. A na prijm.ambulancii gynekologie zasa odporucaju este pockat na spustenie krvacania samovolne. Bolesti ani tazkosti nemam, krvacanie zatial neprislo. Moja otazka znie, dokedy najneskor mozem cakat na samovolne cistenie? Rada by som cakala tak dlho, ako sa bude dat, kym sa krvacanie nespusti samo. Aby som sa vyhla kyretazi. Naozaj mi hrozi a o kolko dni ca ta trofoblasticka choroba? Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hladiny HCG sú naozaj vysoké a ak nie je vidno plod v maternici, určite je potrebné stav vyriešiť, a závisí podľa velkosti ultrazvukového nálezu, buď treba podať misoprostol (liek na čistenie maternice), alebo urobiť kyretáž. Ale už by som nečakal, pri takýchto hodnotách.