Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,822 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tvrdá hrčka vo vnútri pošvy

    , Autor: Mimi811111

    Dobrý deň, pred vyše mesiacom som si vo vnútri pošvy našla takú tvrdú hrčku na spodnej strane, skoro až úplne vzadu pošvy. Hrčka bola bezbolestná a každým dňom sa zmenšovala, tak som si myslela, že to hneď prejde ale odvtedy to bolo tak, že niekedy tam už skoro ani nebola a potom na druhý deň zrazu bola znovu celkom veľká a mierne sa menilo a aj miesto kde sa to nachádzala. Raz to bolo v predšie, raz v zadšie, niekedy mierne napravo ale väčšinou skôr naľavo. Objednala som sa preto na gynekologické vyšetrenie, lenže 2 dni predtým to prešlo a nič tam nebolo, takže keď to pán gynekológ nevidel, nevedel mi a povedať čo by to mohlo byť. Spravil mi normálu preventívnu prehliadku, cez sono mi pozrel maternicu a vaječníky a hovoril že všetko tam je v poriadku, krčok maternice vraj tiež vyzerá v poriadku tak z toho zobral ster a čakám na výsledky, ale teraz sa tam znovu objavila tá hrčka a neviem, či mám ísť znovu na gynekologické vyšetrenie alebo čo robiť. Nemáte prosím aspoň nejakú predstavu čo by to mohlo byť?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naozaj nemám vôbec predstavu, o čo by sa mohlo jednať, je potrebné vyšetrenie, pretože napriek detailnému popisu si neviem predstaviť o čo ide. Ak sa to objavilo, určite znova navštívte lekára.