ryby mnam mnam
vcera som varila ryby, a moj manzel, ktory inak jedlo fakt nemusi, len aby prezil :roll: , tak komentoval, citujem 'mnam...to je super...mnam mnam'. :lol: Dufam, ze bude chutit aj vam. Nasla som ho niekde na internete, uz si nepamatam, kde.
Zapekane rybky a zemiacky
8-9 stredne velkych zemiakov, 3-4 vacsie rybky (moze byt file, alebo hocijaka ina rybka, treba nimi prikryt prvu vrstvu zemiakov... takze ak mate radi vela moze byt aj viac), tvrdy syr na postruhanie (cca 100 - 150 g, kludne moze byt co chladnicka da, ja struham vsetko co zostalo...), 1 kysla smotana (cca 250 g), 1 paradajkovy pretlak - husty (cca 200-220 g, ), 2 vajicka, trocha mlieka, maslo, trocha vegety, kôpor (alebo ina bylinka ak nemate radi kôpor). Ja som kopor nedavala, nemusime
POSTUP
Zemiaky treba ocistit, pokrajat (ale nie na male kococky, skor a take polmesiaciky, chuti to lepsie) a v slanej vode uvarit . Nemusia byt uplne uvarene, pri zapekani sa dorobia.
Kym sa zemiaky varia, zmiesame smotanu, pretlak, mlieko, vajcia do normalnej tekutej masy. Mlieka naozaj len malo, nemusi to byt riedke, lebo rybky pustia dost stavy.
Uvarene zemiaky (asi polovicku) vysypeme do jenskej misy, zasypeme polovickou struhaneho syra, poobkladame troskou masla a na toto polozime umyte rybky. Posypeme trochou vegety, celkom normalne kôprom a zalejeme polovickou pretlakovo-smotanovej masy. Na toto vysypeme zvysok zemiakov, zasypeme zvyskom syra, obsypeme znova kôprom a zalejeme zvyskom pretlakovo-smotanovej masy. Na vrch este polozime par kuskov masla a cele to vlozime do rury zapiect (mozete to chvilu nechat aj zakryte nech sa rybky trochu dusia, ale potom pokrievku dajte dole aby sa voda mohla odparovat...
Ja som tu zmes naliala az na vrch, uplne to stacilo, pretieklo to vsade :D
Ja to zapekam tak 35 - 40 minut na 200 C, v teplovzdusnej rure, na konci na nejakych 5 minut necham "oskvarit vrch" nech to chyti este trocha farby :-)
Dufam, ze aj vy si pochutite, ako my traja :D A ak mate nejaky mnamkovy recept, tak sem s nim