Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 16.07.2010 16:50

uhorky

Poradi mi niekto? Chcem nalozit uhorky ale bez pouzitia nakladaca, nejaky recept na kysly nalev. Vdaka.

  • anonym
    16.07.2010, 17:36

    My mame radi nasledovny recept. Na jeden 7dcl zavaraninovy pohar potrebujes: 5 koliesok mrkvy 3PL krystaloveho cukru, 1 mala lyzicka soli, 2 gulocky noveho korenia, 5 gulocok cierneho korenia, 1 dcl octu. Pohar dolejeme vodou. Varime celkom kratko, aby uhorky zostali chrumkave a tvrde. Vyskusaj. :-)

  • anonym
    18.07.2010, 18:51

    presne tento poznam ako tzv. znojemske uhorky, akurat my este pridavame kopor a 3 kolieska cibule a cukru 1.5 lyzice a 3 tbl sacharinu. sterilizovat 3-5 minut

  • anonym
    19.07.2010, 16:25

    veď  nakladač je niečo podobné, použité sú akurát iné suroviny, neni tam napr. to korenie, ale je tam hodne horčičného semiačka. Myslím,že tam neni nijaká chémia, aj keď som neni si istá :wink:

  • anonym
    19.07.2010, 17:48

    Ďakujem kočky za recepty. Hlavne som chcela vedieť, aký by mal byť pomer cukru a octu.

    Nakladač nechcem používať, lebo je tam nejaká kyselina myslím benzoánová, neviem, a tie horčičné semienka mi hrozne vadia.

    Ešte raz vďaka.

  • anonym
    19.07.2010, 17:48

    Ďakujem kočky za recepty. Hlavne som chcela vedieť, aký by mal byť pomer cukru a octu.

    Nakladač nechcem používať, lebo je tam nejaká kyselina myslím benzoánová, neviem, a tie horčičné semienka mi hrozne vadia.

    Ešte raz vďaka.

  • anonym
    20.07.2010, 12:20



    tak to je jasné, hlavne že si našla ten recept, čo vám chutí. Aj keď ja si neviem uhorky bez nakladača predstaviť:lol: , každý má rád iné

+ -
Príspevkov: 6