activia-kde je pravda?
ahojte,nedávno som počula názor,ktorý vraj kamoške potvrdila aj lekárka,že activia je plná nejakého svistva.viete o tom niekto niečo viac?
ahojte,nedávno som počula názor,ktorý vraj kamoške potvrdila aj lekárka,že activia je plná nejakého svistva.viete o tom niekto niečo viac?
nie som tá, s ktorou komunikuješ, ale odpoviem na tvoj dotaz, že si k tomu asi nemala veľa čo povedať, preto sa vyjadruješ, tak ako sa vyjadruješ a každý si tvoje vyjadrovanie zhodnotí podľa seba a keď niekto napíše na to odpoveď, neni sa fakt čomu čudovať :|
A toto je tema o zdravej strave? Ja som myslela, ze to je o zlození nejakeho jogurtu :lol: :lol: :lol:
Ak som spravne pochopila, reklama prezentuje activiu ako super zdravy idealny jogurt, bez ktoreho nie je mozne zit (mierne prehnane). No a ked si clovek pozrie zlozenie activie alebo uvedomi jej trvanlivost, tak zisti, ze to tak nie je, su v nej umele prisady a konzervanty a od super zdraveho produktu ma daleko.
Zato tato diskusia je super, su tu recepty na jogurty podstatne lepsie (chutovo i kvalitativne) nez activia a ten baileys liker tiez vyskusam :lol: A rypalky si netreba vsimat.
Prosím vás pekne, kde zoženiem biely jogurt Hollandia , respektíve Zvolenský biely, alebo poradte nejaký iný " zdravý " pre 10- mesačné dieťa pls. Nemám čas robiť vlastný jogurt, i keď to vyzerá zaujímavo, možno tak za 1-2 roky. Vďaka, Monika
Jogurty SABI sú tiež super, ale nemajú ich všade. Dostať ich v sintre, v kauflande a neviem, či aj v tescu.
Ale však mám v ruke activiu, pozerám zloženie a žiadne konzervanty tam uvedené nie sú. A dlhú trvanlivosť má každý jogurt, ktorý sa predáva v obchodoch. Takže stále nechápem, čo proti tej activii máte.
Zvolenský maju v Tesco vlastne stále, Hollandia tiež. Hollandia vyrába jogurty aj pre LIDL, len si treba pozrieť ktorý ... ale aj PILOS z LIDL je super. Príprava domáceho jogurtu zaberie tak maximálne 5 minút. Takže pouvažuj, či si ich nenájdeš ;-)
kuk sem - test jogurtov a šuniek http://www.cas.sk/clanok/154519/velky-serial-o-nekvalitnych-potravinach-dnes-sunky-a-jogurty.html ... prva je tvarohova Activia a obstála z jogurtov úplne najhoršie :roll: neviem, aké látky obsahuje čistá biela, asi tam nebude tolko prídavkov, ale určite to nie je len mlieko a jogurtové kultury ale aj nejaké zahusťovadlá a škroby. Nechapem, načo je to potrebné pridávať do jogurtu, ked jogurt zhustne prirodzene.
Mohli by ste niekto, kto mate activiu doma odpísať presné zloženie?
Hm, nemam doma activiu, pozerala som zlozenie v obchode a nieco mojmu oku nelahodiace som tam nasla. Ano, vela jogurtov ma dlhu trvanlivost, ale to je prave ten podfuk, zive kultury (ak by som aj verila, ze tam nejake boli) nemaju sancu prezit viac nez par dni a nie tyzdne. To sa da docielit jedine chemicky, lenze po spracovani to uz nie su zive kultury. Idealny jogurt by mal mat trvanlivost len par dni. Na to, ze je activia uplne normalny chemicky balast ako akykolvek iny jogurt, stoji celkom dost. Hoci zase vyhadzuju spusty prachov za reklamu a niekto to zaplatit musi :evil:
Ja som mala na mysli čisto bielu activiu, už ju nemám, ale pamätám si, že tam boli 4 zložky, z toho mlieko, jogurtová kultúra, bifi-kultúra a tú poslednú neviem, ale asi sušené mlieko, ale určite nič nezdravé tam nebolo. Ja robím domáci jogurt práve z activie, keby tam neboli tie živé zložky, tak nemám šancu z toho urobiť jogurt. Zatiaľ mi vždy vyšiel kvalitný, hustý a chutný jogurt.
biela activia (cista, nie sladka) ma zlozenie mlieko, mliecne bielkoviny, jogurtova a bifidogenna kultura. takze podla mna v pohode.
vsetky ochutene jogurty obsahuju skroby a zahutovadla... podla mna preto, lebo ked tam daju nejake ochucovadlo, tak im zredne...
biela activia (cista, nie sladka) ma zlozenie mlieko, mliecne bielkoviny, jogurtova a bifidogenna kultura. takze podla mna v pohode.
vsetky ochutene jogurty obsahuju skroby a zahutovadla... podla mna preto, lebo ked tam daju nejake ochucovadlo, tak im zredne...
este som zabudla, takze kupovat biele jogurty a sup do nich domaci dzem alebo lekvar bez konzervantov :D :D :D
biela activia (cista, nie sladka) ma zlozenie mlieko, mliecne bielkoviny, jogurtova a bifidogenna kultura. takze podla mna v pohode.
vsetky ochutene jogurty obsahuju skroby a zahutovadla... podla mna preto, lebo ked tam daju nejake ochucovadlo, tak im zredne...
este som zabudla, takze kupovat biele jogurty a sup do nich domaci dzem alebo lekvar bez konzervantov :D :D :D
Bola som raz na pracovnom pohovore do mliekarne, pan - bol to Francuz- ma zobral do vyroby syrov a tam sme sa rozpravali, tvrdil mi, ze tam musi byt dodrziavana taka prisna cistota, ze trvanlivost tychto syrov moze byt aj rok. Neverila som mu, vravim, ze to bez pridania chemie predsa nejde. On sa zasmial, ze sa to da, len musi byt dodrzana ta velmi prisna hygiena. Neviem, ci to plati aj pre jogurty, ale nieco pravdy na tom bude.
O activii a podobnych jogurtoch viem len tolko, ze tie uzitocne bakterie postupne odumieraju, takze cim cerstvejsi, tym samozrejme lepsi a po datume spotreby tam uz nieje ziadna ziva bakeria j ked jogurt nemusi byt skazeny.