Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Bútľavá vŕba

anonym, 14.07.2010 13:35

activia-kde je pravda?

ahojte,nedávno som počula názor,ktorý vraj kamoške potvrdila aj lekárka,že activia je plná nejakého svistva.viete o tom niekto niečo viac?

  • anonym
    15.07.2010, 15:59

    [QUOTE] anonym napísal:
    [QUOTE] anonym napísal:
     mne osobne je absolutne jedno kolko je v jogurte eciek a kolko zelatiny dolezite je ci dobre chuti ci mi z neho neni zle a ci vela nestoji....

    ....no tak hlavne toto by ti nemalo byt jedno!!!!!!. :x Ale hlavne , ze vela nestoji ! :!: :!:
    To je uz cisty hazard so zdravim!!!!!!!!!! :tdown: :tdown: [/QUOTE]


    Este ze je to moje zdravie a zdravie mojich deti predpokladam ze o to svoje starostlivo dbas len by som sa rada raz dozvedela ked budes v buducnosti chora co my vsetci bohuzial budeme na co sa potom budes vyhovarat ze z coho to mas.....

  • anonym
    15.07.2010, 17:03

    nie som autorka predošlého príspevku ... a maš pravdu, že všetci raz ochorieme a zomrieme, len je asi trošku rozdiel v tom, že kedy a ako ochorieme my a naše deti. Asi si zástancom teorie, že telo ma ísť do hrobu zhumplované ... :green:

    Ja mam cez 30 rokov a tiež som vždy bola taka, že "no a čo, ved sme zdraví...", až kym som neochorela ja, potom manžel, u jedného dieťaťa sa objavila alergia na farbivá, konzervanty, želatínu a u druhého na mlieko, soju ... a už až taká "bohyňa" nie som.  Nežijeme 100%-ne zdravo, ale aspon čomu zlému sme schopní sa vyhnúť, tomu sa vyhýbame... v rámci bežných možností. 

  • anonym
    15.07.2010, 17:06

    a ešte k tomu "hlavne že to vela nestojí" ... my jeme radšej menej a kvalitne. A práve pri jogurtoch šetríme, lebo na výrobu vyše litra domáceho jogurtu treba liter mlieka  za 60 centov a 1 biely jogurt za 30 centov ... takže spolu náklady necelé euro za 7 ozajstných jogurtov. Ak chceme sladký, dame si lyžičku džemu alebo trošku vanilkového cukru, či medu.

  • anonym
    15.07.2010, 17:56

    Baby, ďakujem za ten recept. ;-) :kiss: :tup: :clap:

    K tomu "lacné a hlavne, že sme zdravý" ...no je to na svedomí. :roll:

    Moj muž je v tomto snáď preborník,lebo má totálne prelezené všetko a fakt pomaly na každom obale skúma zloženie a cenu. :roll: :lol: ..viem, je to trošku trhle, hlavne na muža.. ale vďaka tomu kupujeme fakt kvalitné a lacné potraviny.  A čo si vieme,to si skúšame urobiť doma...viď pribináčik (kyslá smotana + vanilkový cukor), alebo bayleys (smotana na varenie, kakao, rum, vanilkový cukor ..pravdaže pre nás, sm tam na oslavu :-P ) ...

    Určite skúsim cez víkend tej jogurt. Je to lákavé.

    A zatial sme kupovali v Lidli Fruit Jumbo smotanový jogurt, v tescu zase smotanový Florian. Sú aj lacné a aj naozaj smotanové. Nemám rada, tie také želatínové farebné žbrndy.(puke)

  • anonym
    15.07.2010, 18:45

    Alergiou trpi kazdy druhy clovek v dnesnej dobe a alergia sa dostat neda je dana geneticky....ci uz na potraviny alebo cokolvek ine my sme doma vzdy niekto trpeli na alergiu prevazne na pel a prach potravinove nie...nepovedala som ze kupujem jogurt za 10 centov pisala som ze kupujem rajo a dalej autorka co pisala ze si myslim ze telo do hrobu ma ist zhumplovane tak len tolko ze ja nefajcim ani som nikdy nefajcila tvrdy alkohol nepijem a vino si dam na velku prilezitost nenapchavam sa zakuskami ani kazdy den nepcham do krku cokoladu to ze si nedavam sibnuty pozor na blbe ecka to je smiesna pricina mojich buducihc chorob.....okrem toho ten vanilkovy cukor co si trepete do jogurtov ties nie je extra zdravya o dzeme ani nehovorim takze vodu kaze vino pije....asi tak

  • anonym
    15.07.2010, 18:47

    a este taka drobnost mala ze neviem ci tebe po smrti bude vadit ako velmi mas zhumplovane telo.....myslim ze tvojmu spolubyvajucemu to bude jedno

  • anonym
    15.07.2010, 20:42

    džem mame domáci ... a maličká lyžička je určite menšie zlo ako tie príchute, ktorých zloženie často znie ako chemický koktail

    kedysi som videla na RTL dokument, ako sa vyrabaju jahodove jogurty. Totiž celosvetová produkcia jahôd nepokrýva ani zdaleka množstvo potrebné len na vyrobu jahodových jogurtov, po ktorých je velký dopyt. A tak sa jahodová chuž vyrába umelo - z umelých príchutí a farbív a to, čo považujeme za pomleté "kusky jahôd"  je v skutočnosti pomletá hmota z akéhosi exotického stromu (nazov preložiť neviem, bolo to v nemčine). Samzrejme nie v každom jahodovom jogurte je toto svinstvo, ale vo velkej časti ano.

    Tak isto sa vyrába "mäso" do  sačkových polievok... okolo ozajstného mäsa to ani nešlo ... je to zmes nejakých bielkovín + farbivá, konzervanty, zahusťovadlá, muka, škroby ... Extrakty z geneticky modifikovanej soje a bohviečo ešte. Kam až to musí zájsť, aby sa ludstvo uvedomilo?

    Je na každom, ako sa rozhodne, či to bude jesť a davať svojim deťom. Ja nikomu jeho nazor neberiem. Veď potravinárske firmy á-la "chemické laboratoriá" musia z niečoho žiť. Len sa netvárme, že je to všetko vlastne super. Ved zjeme hocičo, hlavne že to chutí a je to lacné ... tak trošku mi to pripomína sceny z filmu s Funesom " Krídelko alebo stehienko" ... alebo žeby českí Návštevníci, čo si vyrabali želatínu z tabletky?

  • anonym
    16.07.2010, 09:09

     Kam až to musí zájsť, aby sa ludstvo uvedomilo?

    Je na každom, ako sa rozhodne, či to bude jesť a davať svojim deťom. Ja nikomu jeho nazor neberiem. Veď potravinárske firmy á-la "chemické laboratoriá" musia z niečoho žiť. Len sa netvárme, že je to všetko vlastne super. Ved zjeme hocičo, hlavne že to chutí a je to lacné ... tak trošku mi to pripomína sceny z filmu s Funesom " Krídelko alebo stehienko" ... alebo žeby českí Návštevníci, čo si vyrabali želatínu z tabletky? [/QUOTE]

    :tup: :tup: :tup: :tup: :clap: :clap: :clap: :clap:

  • anonym
    16.07.2010, 19:42



    Poprosím presný receptík na bayleys....:clap:  ďakujem mooooc!!!

     

  • anonym
    18.07.2010, 21:01

    Ohladom e-ciek. Viete vobec co znamenaju niektore cisla? Tak napr

    E450ia je kyselina pyrofosforecnata- pouziva sa na rychlejsie nafuknutie muky pri peceni (teda nieco ako soda bykarbona), pouziva sa aj v TAVENYCH SYROCH!!!


    E503- okyslujuci prostriedok- tiez nieco ako soda byk.

    E500- uhlicitan sodny- nachadza sa v PRASKOCH DO PECIVA


    E330- je OBYCAJNA KYSELINA CITRONOVA!!!!


    E236, 237, 238 je KYSELINA MRAVCIA - nealko/alko, RYBY...




    Bohuzial vacsina ludi nepozna vyrazy pisane na obaloch. Ked nevidi na obale e-cka okamzite si mysli ze je to neviem ake bio, alebo bez konzervacnych latok, no OMYL...ak chceme byt take bezeckove nemohly by sme si kupovat nic ani s obycajnym citronom, lebo aj ten je ECKO!!! Vsade su ecka, alen niesu pomenovane cislom, ale menom........

  • anonym
    18.07.2010, 21:52

    Však to vie hádam už každý a niekto to aj tu už spomínal, že nie je "éčko ako éčko", takže kľúd... :wink:

  • anonym
    19.07.2010, 15:46

    Ja mam rada activiu a tiez mi je jedno ci su v niecom ecka alebo nie boze ved ked si vezmete kolko casu v zivote stravite v obchode studovanim obalov a riesenim takychto 'banalnosti' radsej ste sa mohli na dvore hrat so svojimi detmi....aj tak nezabranite tomu ze ked vas dorasteny stredoskolak zaparkuje pred Mekacom a da si jeden dvojity a ked v piatok bude do seba liat jeden poharik za druhym myslim ze vasa snaha o zdravu stravu bude aj tak nanic....bez urazky nerobte si nadeje ze sa generacia nasich deti bude stravovat prehnane zdravo ked uz aj v obycajnom chlebe su konzervanty.....no mne je srdecne jedno kto co je .....

  • anonym
    19.07.2010, 16:23



    myslím, že sa trošku mýliš, ale je to tvoj názor. ale hlavne by ti nemalo byť jedno, čo jedia tvoje deti:!:

    A snaha o zdravú stravu ozaj nie je zbytočná, keď sa pozrieš na deti ktoré už v útlom veku majú nadváhu, pchajú sa lacnými poskými doboškami za každým jedlom, príp nahrádzajú jedlá týmito sajrajtami :roll:             :!: každná snaha je dobrá, aj keď s minimálnym výsledkom!!!!

    A myslím, keď niekto trošku porozmýšľa, ako už bolo písané, čo je asi plné ečiek, tak má záruku do aleluja, ale potraviny s čo najhkratšou dobou spotreby sú najmenej preečkované, príp. použité tie ečka, ktoré sú bežne a nesposobujú ujmu na zdraví. Ale cítiť to najmä na chuti, napr. také srdiečko jogurt, alebo monte:-(  fuj, to už smrdí samou chémiou

    Tak keď ty tvrdíš, že chlieb je plný ečiek, tak vedz len ten, čo má záruku 5-6 dní , ináč je to normálny chlieb!

  • anonym
    19.07.2010, 18:04

    Kočky, ale keď si vezmete, dokedy môžte deťom "kontrolovať stravu"? Dokým budete s ním doma. V škôlke a škole to už asi nepôjde. Ale tak jasné, že doma budeme jesť to, čo uznáme za vhodné my...To ostatné už asi moc neovplyvníme...

  • anonym
    20.07.2010, 12:19



    ale keď ich naučíš, že toto neni dobré jesť, je to nezdravé, tak budú mať aspoň v podvedomí, že toto dobré neni. Moje deti moc sladkostí nemajú, ale keď im kúpim, tak fakt kvalitné, aj keď drahšie. Minule prišla svokra a doniesla im také tie vajíčka na Veľkú noc z jednoty, raz doňho hryzli a už nechceli, že im to nechutí, aj ja som ochutnala, no fakt chutili ako za 20 centov  a išlo to do koša. Ani poľskými doboškami hore už spomenutými sa mojim deťom nezavďačí, aj to tak bohužiaľ berie, že sú nevdační, aj keď ja som v duchu spokojná:-P  za málo peňazí, málo muziky, v čokoládach to totiž platí

+ -
Príspevkov: 62